Skip to the main content

World Games: Nederland vs. Chinees Taipei, Portugal, Tsjechië

Internationaal TeamNL Korfbal

Zaterdagmiddag werd in Papendrecht de loting voor de groepsindeling van het korfbaltoernooi van de World Games verricht. Naast Tilbert La Haye (IKF) waren ook Laurens Leeuwenhoek (TeamNL Korfbal) en Julie Caluwé (België) aanwezig.

De World Games vinden van 7 tot en met 17 juli 2022 plaats in Birmingham, Verenigde Staten. TeamNL Korfbal is titelhouder, nadat het de finale van de laatste editie van de World Games in Wrocław won van Chinees Taipei.

Poule-indeling
TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

World Games
De World Games zijn het grootste multisportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen. Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie (World Games 2017)

 

Gerelateerde artikelen

Doneren voor Spieren voor Spieren blijft mogelijk
Internationaal TeamNL Korfbal
Doneren voor Spieren voor Spieren blijft mogelijk
Tijdens het eerste EK-duel tegen Engeland scoorde TeamNL Korfbal voor Spieren voor Spieren, dat tot het uiterste gaat om spierziekten bij kinderen te verslaan. Als officiële vriend van Spieren voor Spieren liet Daan Preuninger zich met TeamNL Korfbal sponsoren voor €1 per 3 doelpunten.
Lees meer
Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Livestream onderlinge wedstrijd TeamNL Korfbal
Team Esther Cordus versus Team Mick Snel. Dat is zaterdag om 11.30 uur de onderlinge wedstrijd van de TeamNL Korfbal-selectie op Papendal. Korfbalfans kunnen het duel volgen op het YouTube-kanaal van Korfbal.nl.
Lees meer
TeamNL Korfbal: Frieswijk en Meerkerk vallen af
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal: Frieswijk en Meerkerk vallen af
Tijdens het traditionele keuzemoment daags na de Korfbal Leaguefinale heeft bondscoach Jan Niebeek bekendgemaakt, dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk niet langer zullen behoren tot de groep, die zich voorbereidt op het EK in België. Wie zich binnenkort juist als nieuwkomers op Papendal mogen melden, maken Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode in de komende dagen bekend.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend