Skip to the main content

World Games: Nederland vs. Chinees Taipei, Portugal, Tsjechië

Internationaal TeamNL Korfbal

Zaterdagmiddag werd in Papendrecht de loting voor de groepsindeling van het korfbaltoernooi van de World Games verricht. Naast Tilbert La Haye (IKF) waren ook Laurens Leeuwenhoek (TeamNL Korfbal) en Julie Caluwé (België) aanwezig.

De World Games vinden van 7 tot en met 17 juli 2022 plaats in Birmingham, Verenigde Staten. TeamNL Korfbal is titelhouder, nadat het de finale van de laatste editie van de World Games in Wrocław won van Chinees Taipei.

Poule-indeling
TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

World Games
De World Games zijn het grootste multisportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen. Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie (World Games 2017)

 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League