Skip to the main content

World Games: Nederland vs. Chinees Taipei, Portugal, Tsjechië

Internationaal TeamNL Korfbal

Zaterdagmiddag werd in Papendrecht de loting voor de groepsindeling van het korfbaltoernooi van de World Games verricht. Naast Tilbert La Haye (IKF) waren ook Laurens Leeuwenhoek (TeamNL Korfbal) en Julie Caluwé (België) aanwezig.

De World Games vinden van 7 tot en met 17 juli 2022 plaats in Birmingham, Verenigde Staten. TeamNL Korfbal is titelhouder, nadat het de finale van de laatste editie van de World Games in Wrocław won van Chinees Taipei.

Poule-indeling
TeamNL Korfbal treft in poule A Chinees Taipei, Portugal en Tsjechië. In poule B neemt België het op tegen China, Duitsland en Suriname. Zaterdag 16 juli worden de halve finales gespeeld, de finale staat op zondag 17 juli gepland.

World Games
De World Games zijn het grootste multisportevenement ter wereld, na de Olympische Spelen. Net als in 2017 coördineert het KNKV – in opdracht van NOC*NSF – de Nederlandse uitzending naar de World Games. Meer informatie vind je op theworldgamesnl.nl.

Foto homepage: Marco Spelten, Actiefotografie (World Games 2017)

 

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal