Skip to the main content

Dames Topklasse Round-Up #2: Wisselende uitslagen

Dameskorfbal

Na de ruime overwinning van vorige week, kwam DDW afgelopen zondag tegen Spes niet verder dan een gelijkspel. Be Quick en Rosolo wonnen beide ruim, Stormvogels pakte opnieuw een punt.

Be Quick – Rooi
“We zullen verdedigend ons beter aan de afspraken moeten houden”, vond Will van de Kruijs. Be Quick startte sterk, nam een 5-1 voorsprong, maar daarna kwam de klad er verdedigend in en kon Rooi terug komen tot 5-4. Scorend bleef het wel lopen bij de Nulandse dames, waardoor er met een 11-7 voorsprong gerust werd. Tot 14-11 kon Rooi goed partij bieden, maar daarna liep Be Quick uit en kon het de wedstrijd uitspelen. Yannick Dekker: “Be Quick was gewoon een maatje te groot maar we zetten de goede lijn wel door en hebben veertig minuten goed gespeeld.” (Uitslag: 24-13)

DDW – Spes
Na de ruime overwinning van DDW vorige week, baalde Robin van Baalen na het gelijkspel tegen Spes. De dames uit Hooge Mierde gaven in de slotfase een vrijwel zekere overwinning weg. In de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht, bij rust was er een 10-6 voorsprong. Na rust herpakte Spes zich en speelde het een stuk gretiger. DDW zakte weg en bij Spes vielen de goals wel. Lang bleef het verschil vier, maar in de slotfase maakten de dames uit Milsbeek een 14-10 achterstand ongedaan. Bijna was er nog winst voor Spes, maar de bal van Jasmijn Arts viel niet. Van Baalen: “In de tweede helft wordt er paniek-korfbal gespeeld en laten we Spes in de hectiek terug komen. Onze spitsen scoorden niet meer en we hadden enorm veel moeite met de lengte van Spes. Slechts veertien goals tegen is prima, in verhouding tot vorige week.” (Uitslag: 14-14)

Swift – Rosolo
“Dit was niet de wedstrijd waarin wij de punten moesten pakken”, zei Jan Wielink na afloop. Na een gelijk opgaande eerste helft had Rosolo een kleine voorsprong bij rust. Na rust kwamen de dames uit Reusel beter in de wedstrijd, waar Swift steken liet vallen. “We waren slordig, veel onnodige passfouten en schieten niet zuiver genoeg. Bovendien missen we strafworpen”, aldus Wielink. Het leidde ertoe dat Rosolo uit kon lopen naar een ruime overwinning. “Na rust kregen we meer grip op de wedstrijd en waren we verdedigend sterk. Aanvallend haalden we ook een beter niveau”, concludeerde Marc Ledoux. (Uitslag: 9-19)

Stormvogels – Korfrakkers
Een spannend duel in Luijksgestel, tussen Stormvogels en Korfrakkers. Het verschil werd gedurende de hele wedstrijd nooit groter dan één doelpunt verschil en het was stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Via de 5-5 ruststand stond Stormvogels vlak voor tijd uiteindelijk 11-10 voor, maar Korfrakkers kon op tijd gelijkmaken en zo werden de punten gedeeld. “Een uitslag waar we mee kunnen leven”, aldus Kasper van Gijzel, coach van Stormvogels. (Uitslag: 11-11)

Prinses Irene – ODC
“We hebben gewoon teveel kansen van vijf á zes meter gemist om aanspraak te maken op de overwinning”, was de conclusie van Roland Dost. Spannend was het wel in Nistelrode, het ging lang gelijk op. In de twee helft kon Prinses Irene uitlopen naar drie verschil, maar vergaten de dames de wedstrijd in het slot te gooien. In de laatste drie minuten van de wedstrijd kwam ODC teug van 12-9 naar 12-12 en leken de punten gedeeld te gaan worden. Echter, Prinses Irene besliste de wedstrijd zo’n tien seconden voor het einde. “We zijn blij met de punten, maar zullen ons eigen spel naar een hoger plan moeten tillen om niet meer in de problemen te komen”, aldus Arno Theunissen. Dost: “Verdedigend was het goed, maar aanvallend hebben we te weinig rendement.” (Uitslag: 13-12)

Stand in de Dames Topklasse:

W P
1. Be Quick 2 4
2. Rosolo 2 4
3. DDW 2 3
4. SPES 2 2
5. Stormvogels 2 2
6. Prinses Irene 2 2
7. Swift 2 2
8. Korfrakkers 2 1
9. ODC 2 0
10. Rooi 2 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

 

Gerelateerde artikelen

De held van... Veerle Mariën
Dameskorfbal Topkorfbal
De held van... Veerle Mariën

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Deze keer de held van Veerle Mariën: “Mijn oudste zus heeft veel bijgedragen aan mijn korfbalcarrière.”

Lees meer
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #1

Afgelopen weekend is na zes korfballoze maanden ook de dames Topklasse weer van start gegaan. Iedereen was blij dat ze weer los mochten, maar echte topresultaten werden er nog niet geboekt.

Lees meer
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #3
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up #3

Afgelopen weekend was het eerste speelweekend dat zonder supporters gespeeld moest worden. Op donderdagavond werd de wedstrijd tussen Rosolo en Be Quick ingehaald.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Media over EK-finale
Internationaal TeamNL Korfbal
EK: Reacties uit Antwerpen