Skip to the main content

Zaalcompetitie barst weer los, hervorming 2022-2023

Dameskorfbal Hoofdklasse Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Eerder deze week kwam het nieuws dat vanaf 26 januari de competitie in de klassen onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League weer hervat wordt. Het top- en wedstrijdkorfbal start in het weekend van 5 en 6 februari.

De herstart van de zaalcompetitie, waarbij ook publiek weer welkom is bij de wedstrijden, betekent ook dat je als vanouds terecht kunt op Korfbal.nl voor de wekelijkse Round-Ups. Hoe ziet dat er precies uit?

Op maandag brengt Korfbal.nl een Round-Up van de Hoofdklasse. Op dinsdag volgt de Round-Up van de Junioren Hoofdklasse en op woensdag van de Topklasse Dames. Veel van de wedstrijden in de Hoofdklasse en de Junioren Hoofdklasse worden door de clubs gestreamd via YouTube.

Nieuwe poule-indeling
Voor de herstart van de competitie is bekendgemaakt dat de bestaande poules opgedeeld zijn. De nieuwe indeling vind in de app KNKV Wedstrijdzaken, net als het programma, de uitslagen en standen van álle klassen.

Hervorming zaalcompetitie (2022-2023)
Daarnaast maakte het KNKV deze week bekend dat er – met ingang van seizoen 2022-2023 – een hervorming van de zaalcompetitie doorgevoerd wordt. Meer over onder ander de nieuw te vormen tussenklasse tussen de Korfbal League en de Hoofdklassen lees je op KNKV.nl.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League