Skip to the main content

Zaalcompetitie barst weer los, hervorming 2022-2023

Dameskorfbal Hoofdklasse Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Eerder deze week kwam het nieuws dat vanaf 26 januari de competitie in de klassen onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League weer hervat wordt. Het top- en wedstrijdkorfbal start in het weekend van 5 en 6 februari.

De herstart van de zaalcompetitie, waarbij ook publiek weer welkom is bij de wedstrijden, betekent ook dat je als vanouds terecht kunt op Korfbal.nl voor de wekelijkse Round-Ups. Hoe ziet dat er precies uit?

Op maandag brengt Korfbal.nl een Round-Up van de Hoofdklasse. Op dinsdag volgt de Round-Up van de Junioren Hoofdklasse en op woensdag van de Topklasse Dames. Veel van de wedstrijden in de Hoofdklasse en de Junioren Hoofdklasse worden door de clubs gestreamd via YouTube.

Nieuwe poule-indeling
Voor de herstart van de competitie is bekendgemaakt dat de bestaande poules opgedeeld zijn. De nieuwe indeling vind in de app KNKV Wedstrijdzaken, net als het programma, de uitslagen en standen van álle klassen.

Hervorming zaalcompetitie (2022-2023)
Daarnaast maakte het KNKV deze week bekend dat er – met ingang van seizoen 2022-2023 – een hervorming van de zaalcompetitie doorgevoerd wordt. Meer over onder ander de nieuw te vormen tussenklasse tussen de Korfbal League en de Hoofdklassen lees je op KNKV.nl.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk