Skip to the main content

Zaalcompetitie barst weer los, hervorming 2022-2023

Dameskorfbal Hoofdklasse Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Eerder deze week kwam het nieuws dat vanaf 26 januari de competitie in de klassen onder de Korfbal League en Reserve Korfbal League weer hervat wordt. Het top- en wedstrijdkorfbal start in het weekend van 5 en 6 februari.

De herstart van de zaalcompetitie, waarbij ook publiek weer welkom is bij de wedstrijden, betekent ook dat je als vanouds terecht kunt op Korfbal.nl voor de wekelijkse Round-Ups. Hoe ziet dat er precies uit?

Op maandag brengt Korfbal.nl een Round-Up van de Hoofdklasse. Op dinsdag volgt de Round-Up van de Junioren Hoofdklasse en op woensdag van de Topklasse Dames. Veel van de wedstrijden in de Hoofdklasse en de Junioren Hoofdklasse worden door de clubs gestreamd via YouTube.

Nieuwe poule-indeling
Voor de herstart van de competitie is bekendgemaakt dat de bestaande poules opgedeeld zijn. De nieuwe indeling vind in de app KNKV Wedstrijdzaken, net als het programma, de uitslagen en standen van álle klassen.

Hervorming zaalcompetitie (2022-2023)
Daarnaast maakte het KNKV deze week bekend dat er – met ingang van seizoen 2022-2023 – een hervorming van de zaalcompetitie doorgevoerd wordt. Meer over onder ander de nieuw te vormen tussenklasse tussen de Korfbal League en de Hoofdklassen lees je op KNKV.nl.

Foto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap #3
In speelronde drie zien we zaterdagmiddag een reprise van de laatste Korfbal Leaguefinale en gaat promovendus Unitas op bezoek bij DOS'46 in Nijeveen. Op zondagmiddag reist Blauw-Wit af naar Gorredijk om het op te nemen tegen LDODK. Alle wedstrijden zijn live te zien via Eyecons.
Lees meer
Play of the Week #2
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #2
Nieuw dit jaar is de 'Play of the Week'. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2 Round-Up #2
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2 Round-Up #2
Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal