Skip to the main content

Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF.

De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd ze uitgeroepen tot Korfbalster van het Jaar. Met haar toevoeging aan TeamNL Korfbal zet ze een nieuwe stap in haar korfbalcarrière.

Jan Niebeek is blij met de komst van Schröder: “Zita laat nu al meerdere jaren zien dat zij bij de beste speelsters van de Kenonz Korfbal League hoort. Ze is een echte teamplayer, die anderen beter laat spelen en verdedigend haar wil kan opleggen. Vaak maakt ze dan heel ongemerkt ook nog een flink aantal goals tegen een hoog rendement. Ik ben blij dat ze nu wil aansluiten bij TeamNL Korfbal!” Ook Schröder heeft zin in deze nieuwe uitdaging. “Het is een eer uit te mogen komen voor TeamNL Korfbal. Ik heb heel veel zin om me in deze nieuwe setting verder te gaan ontwikkelen en kan niet wachten om met de selectie aan de slag te gaan.”

Op dit moment bereidt TeamNL Korfbal zich voor op het IKF World Korfball Championship. Het WK vindt plaats van 20 tot en met 29 oktober in Chinees Taipei.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23-'24, ronde 3
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse '23-'24, ronde 3
Een aantal ploegen speelde afgelopen week een doordeweekse wedstrijd, in verband met het aanstaande WK Korfbal (20 t/m 29 oktober) in Taiwan. Avanti-Fortuna (poule 6) kende dinsdagavond een heel magere eindstand, de return op zaterdag was een stuk doelpuntrijker. De Amsterdamse burenruzie op zondag was spannend, maar Blauw-Wit trok aan het langste eind. Verder kende speelronde drie geen grote bijzonderheden.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Ook de dames zijn afgelopen weekend weer gestart en de eerste speelronde resulteerde direct in een aantal mooie, spannende wedstrijden! In de Topklasse A won De Korfrakkers met een jong team overtuigend van ODC. De andere twee wedstrijden waren spannender, maar ook Oranje Wit en VIOS/Spes mochten twee punten bijschrijven. In de Topklasse B versloeg Melderslo Swift/HBSV met ruime cijfers. Landskampioen Rosolo wist ook te winnen, net als DDW.
Lees meer
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode maken WK-selectie bekend
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode hebben woensdagochtend (20 september) de definitieve WK-selectie bekend gemaakt. De groep die op 14 oktober afreist naar Taiwan bestaat uit zeven vrouwen en zeven mannen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League