Skip to the main content

Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF.

De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd ze uitgeroepen tot Korfbalster van het Jaar. Met haar toevoeging aan TeamNL Korfbal zet ze een nieuwe stap in haar korfbalcarrière.

Jan Niebeek is blij met de komst van Schröder: “Zita laat nu al meerdere jaren zien dat zij bij de beste speelsters van de Kenonz Korfbal League hoort. Ze is een echte teamplayer, die anderen beter laat spelen en verdedigend haar wil kan opleggen. Vaak maakt ze dan heel ongemerkt ook nog een flink aantal goals tegen een hoog rendement. Ik ben blij dat ze nu wil aansluiten bij TeamNL Korfbal!” Ook Schröder heeft zin in deze nieuwe uitdaging. “Het is een eer uit te mogen komen voor TeamNL Korfbal. Ik heb heel veel zin om me in deze nieuwe setting verder te gaan ontwikkelen en kan niet wachten om met de selectie aan de slag te gaan.”

Op dit moment bereidt TeamNL Korfbal zich voor op het IKF World Korfball Championship. Het WK vindt plaats van 20 tot en met 29 oktober in Chinees Taipei.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Aanmelding Beachkorfbal Outdoor 2023 geopend
Beachkorfbal
Aanmelding Beachkorfbal Outdoor 2023 geopend
Op zondag 20 augustus staat het The Hague Beach Stadium in Scheveningen weer in het teken van het grootste beachkorfbaltoernooi van het jaar: Beachkorfbal Outdoor 2023. Wil jij het seizoen aftrappen met een spetterend beachkorfbaltoernooi? De inschrijving is nu geopend!   Van 12.00 tot 17.00 uur worden in en rondom het The Hague Beach Stadium […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League