Skip to the main content

Zuijdwegt: ‘Kroon was een speerpunt van TeamNL. Nu vervang ik haar’

TeamNL Korfbal Topkorfbal

Er kan in korte tijd veel gebeuren. Brett Zuijwegt (20) promoveerde in 2018 met DeetosSnel naar de Korfbal League, maakte afgelopen zomer de transfer naar PKC/SWKGroep en vorige week woensdag kreeg ze een belangrijk telefoontje van bondscoach Wim Scholtmeijer: een plek in TeamNL Korfbal.

“Het was heel gek. Ik was aan het werk en had een gemiste oproep van Wim. Het maakte mij wel zenuwachtig en nieuwsgierig. Toen kwam het nieuws: Marjolijn Kroon stopt. Er komt daardoor een plek vrij en of ik die wil innemen”, herinnerde Zuijdwegt het moment. Het antwoord was niet moeilijk. “Oranje is het grootste streven. Ik had niet verwacht dat ze zou stoppen. Het is heel raar. Kroon is één van de speerpunten van TeamNL. Ik zag haar altijd als voorbeeld. En nu vervang ik haar. Hiermee wil ik haar als persoon helemaal niet vervangen, en dat is ook niet mogelijk. Ik vul haar plekje in, en daarin ga ik alles er uit halen wat in mij zit.”

Zuijdwegt maakt na het Europees Kampioenschap onder 21 (van 15 tot en met 19 oktober in het Tsjechische Prostějov) met Talent TeamNL Korfbal haar officiële overgang naar TeamNL Korfbal. “We zijn nu volop in voorbereiding op het EK. Echt een hele leuke groep. Wij zijn goed aan elkaar gewend en willen er allemaal hard voor werken. We spelen al lang met elkaar samen. In deze laatste periode traint Talent TeamNL Korfbal zowel maandag als dinsdag intern op Papendal.”

Individuele ontwikkeling

“Best druk”, wetende dat Zuijdwegt ’s avonds weer aansluit bij PKC/SWKGroep. “Voor mijn individuele ontwikkeling was de keuze voor PKC het beste. We degradeerden met DeetosSnel uit de Korfbal League, waar ik enorm van baalde. Ik wil bij de beste dames gaan horen, dan moet ik in de Korfbal League blijven spelen.” Daarin koos ze voor de Papendrechters. “Ik woon in Dordrecht. Dus dichtbij. Het straalt ook gezelligheid uit. Het is een grote ambitieuze club met veel historie, die al jaren meedoet om de bovenste plaatsen. Er spelen enorm goede spelers en speelsters in de selectie bij PKC waar ik nu al veel van leer.”

“Natuurlijk is het even kat uit de boom kijken, maar het is fijn om bij PKC te spelen. Het is een verschil met DeetosSnel – net als dat er tussen elke club wel verschillen zitten – maar ik vind dat ik het aardig kan bijbenen.” Trainer Daniël Hulzebosch liet haar alles spelen. En met succes. PKC won met ruime cijfers van AW.DTV (28-12) en Fortuna/Delta Logistiek (13-26), terwijl LDODK/Rinsma Modeplein met minimaal verschil (21-22) werd verslagen. “De resultaten zijn goed, maar ik ben niet snel tevreden. Het kan altijd beter”, weet Zuijdwegt die bij TeamNL Korfbal niets cadeau krijgt. Ze zal voor haar plekje moeten strijden.

Foto: René van Dam, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk