Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 10

Dameskorfbal

Aan de vooravond van carnaval staat Rosolo nog altijd ongeslagen aan kop in de Dameskorfbal Topklasse. Daarnaast deden VIOS/Spes en De Korfrakkers dit weekend goede zaken door te winnen van respectievelijk Be Quick en Melderslo. DDW won van Oranje Wit en neemt daarmee afstand van de gevarenzone.

De Korfrakkers – Melderslo
De Korfrakkers en Melderslo vochten op zondag 5 februari in Erp een belangrijk duel om een plaats in de top vier uit. In de beginfase van de wedstrijd vielen de doelpunten maar mondjesmaat. De Korfrakkers stond na zo’n 10 minuten spelen op een 4-1 voorsprong, maar Melderslo kwam terug tot 4-3. Daarna kon De Korfrakkers opnieuw weglopen naar 6-3 en vlak voor rust leek de marge te worden uitgebreid naar 7-3, maar Aniek van den Brandt scoorde voor Melderslo een onehander vanaf een meter of 10 in de laatste seconde van de eerste helft. Na rust kwam De Korfrakkers met het vizier op scherp uit de kleedkamers. Binnen een minuut of tien liep de ploeg uit naar 13-4. Bij Melderslo wilde het aanvallend niet meer. De ploeg had moeite met het verdedigende spel van De Korfrakkers en kwam er amper aan te pas. Uiteindelijk klonk bij een stand van 17-6 het eindsignaal en daarmee neemt De Korfrakkers nu de derde plaats in. Melderslo zakt af naar plaats vijf. (Uitslag: 17-6)

Be Quick – VIOS/Spes
VIOS/Spes mocht op zondag 4 februari in Rosmalen aantreden tegen het Nulandse Be Quick. Het waren de gasten die in de eerste helft het initiatief namen, maar in eerste instantie kon Be Quick steeds op gelijke hoogte komen. Vlak voor rust stond het 9-9, maar een run van drie goals achter elkaar zorgde voor een 9-12 voorsprong bij rust voor VIOS/Spes. Be Quick kwam echter goed uit de kleedkamers en kon in de tweede helft terugkomen tot 12-13, maar daarna begon ook VIOS/Spes weer te scoren. Er werd opnieuw een gat geslagen van drie en even later zelfs vier goals. Via 14-18 liepen de gasten uit naar een uiteindelijke 17-21 overwinning. Daarmee heeft de combinatieploeg uit Ottersum en Milsbeek een gat van zes punten geslagen met de nummers drie en vier. (Uitslag: 17-21)

Oranje Wit – DDW
DDW was afgelopen weekend op bezoek bij Oranje Wit in Venray. Het was de thuisploeg die op voorsprong kwam, maar DDW scoorde al snel de gelijkmaker. Vervolgens wist DDW een gaatje te slaan, maar Oranje Wit bleef bij een tussenstand van 5-8 aan het elastiek. In de fase die volgde bleef het verschil steeds twee à drie doelpunten, tot DDW een gat van vijf wist te slaan: 7-12. Daarmee leek het lastig te worden voor Oranje Wit, maar de thuisploeg toonde veerkracht en kwam terug tot op twee doelpunten verschil (12-14 en 13-15). DDW had het vizier net op tijd weer op scherp staan en wist er uiteindelijk nog een eindsprintje uit te persen en te eindstand te bepalen 14-19. Daardoor gingen de twee punten uiteindelijk toch nog vrij overtuigend mee naar Hooge Mierde en slaat DDW een gat van vier punten met de gevarenzone. (Uitslag: 14-19)

Rosolo – Rooi
Op zondag 4 februari stond voor koploper Rosolo de wedstrijd tegen hekkensluiter Rooi op het programma. Rosolo kende een sterke start van de wedstrijd en wist in de eerste aanval direct de 1-0 binnen te gooien. Rooi startte iets moeizamer, maar wist vervolgens toch aan te haken. Halverwege de eerste helft stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Vervolgens zette Rosolo zowel verdedigend als aanvallend een tandje bij. Rooi had moeite met deze toenemende druk en kwam steeds moeilijker tot kansen. Zo liep de koploper voor rust al uit naar een 10-4 voorsprong. Ook na rust was het krachtsverschil duidelijk en Rosolo liep beetje bij beetje verder uit. Bij een eindstand van 17-6 bleven de punten dan ook overtuigend in Reusel en verstevigt Rosolo de koppositie in de Topklasse. (Uitslag: 17-6)

Foto: Helly Bonet

Gerelateerde artikelen

In de media #14
Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
In de media #14
Het seizoen holt richting de ontknoping, in zowel de Kenonz Korfbal League als de Korfbal League 2 én de Dameskorfbal Topklasse. In het mediaoverzicht van deze week vind je de (online) verschenen artikelen naar aanleiding van de speelronde van afgelopen weekend.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Een speelronde met een aantal mooie affiches. Fortuna had een gemakkelijke avond in Wormer, DOS '46 revancheerde zich tegen KCC voor de nederlaag eerder in dit seizoen. PKC en KZ maakten het lang spannend en bij LDODK vs. DVO kwam uiteindelijk vooral het publiek als winnaar uit de bus, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Na dit weekend zijn de eerste twee play-off kandidaten bekend: PKC en LDODK.
Lees meer
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Competitie Korfbalfinale
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Op zaterdag 13 april 2024 is de ontknoping van de Kenonz Korfbal League. Naast de wedstrijden vindt er ook een coach workshop plaats in Ahoy. Leer jezelf kennen als coach en ontmoet mede coaches!
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League