Skip to the main content

Femke Faber stopt als international bij TeamNL Korfbal

TeamNL Korfbal

Femke Faber, speelster van TeamNL Korfbal en LDODK/Rinsma Modeplein, heeft aangekondigd een punt te zetten achter haar carrière als international bij TeamNL Korfbal. De belangrijkste reden hiervoor is de fysieke belasting, in combinatie met steeds terugkerende knieklachten.

In augustus 2021 werd Faber door (toenmalig) bondscoach Jan Niebeek toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Met Oranje werd zij vervolgens Europees kampioen in Antwerpen in 2021 en wereldkampioen in Taiwan in 2023. Dat WK was volgens Faber het hoogtepunt in haar carrière. “Die gouden medaille is de kers op de taart, maar het hele proces er naar toe samen met het team gaf mij veel voldoening. Die voorbereidingsperiode, waarin je als team zo hecht wordt, is heel waardevol geweest.”

‘Een volwassen sportvrouw’
“Het was super om met Femke samen te werken”, aldus Niebeek. “Femke is een heel volwassen sportvrouw, die een fijne dynamiek brengt binnen het team. Bovendien ontwikkelde zij zich erg goed de laatste jaren. Nadat zij net buiten de boot viel (voor de World Games, red.) nam ze het jaar daarop keihard revanche door topscorer te worden van de Kenonz Korfbal League en een plek af te dwingen bij de laatste zeven vrouwen die meegingen naar het WK in Taiwan, waar we wereldkampioen werden. Ook op het WK was zij in topvorm en liet zij mooie dingen zien.  Ik hoop dat we nog lang mogen genieten van Femke op de Nederlandse korfbalvelden.”

Knieklachten
Fysieke problemen zijn de reden dat Faber er nu voor kiest om afscheid te nemen als international. “Ik ben nu 29 jaar en ik merk dat ik er steeds meer voor moet doen en laten om fit te blijven. Dat kost veel tijd en energie en ik kom nu in een fase van mijn leven waarin ik ook tijd wil steken in andere zaken.” Faber liep al vroeg in haar korfbalcarrière twee keer een zware knieblessure op en was er daarna lang van overtuigd dat het voor haar niet haalbaar zou zijn om op het allerhoogste niveau actief te zijn. “Ik ben natuurlijk relatief laat toegevoegd aan TeamNL Korfbal. Voor mij bewijst het dat er altijd meer mogelijk is dan je zelf denkt. Want ook al denk je dat iets niet haalbaar is, door er hard voor te werken lukt er vaak meer dan je zelf had verwacht.”

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal