Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up #7: Tempo en Wageningen verspelen punt, top-3 HKB zonder fouten

Hoofdklasse Topkorfbal

In de Hoofdklasse A heeft Oost-Arnhem de koppositie in handen nadat Tempo en Wageningen niet verder kwamen dan een gelijkspel. In de Hoofdklasse B bleef de gehele top-3 zonder fouten. Voor vier ploegen zit de eerste veldhelft er na deze ronde op, zij gaan zich vast voorbereiden op het zaalseizoen.

Hoofdklasse A

Rohda – Oost-Arnhem
“Op zich een ingecalculeerd verlies”, beschreef Maarten van Vliet de nederlaag tegen koploper Oost-Arnhem. De eerste helft kon Rohda het Oost-Arnhem, ondanks het missen van twee basisspelers wegens blessures, echt moeilijk maken. Bij rust was het verschil slechts twee doelpunten (7-9). Na rust liep Oost-Arnhem makkelijk uit, met twee keer een run van zeven goals. Van Vliet: “Dan zie je duidelijk dat er nog een groot verschil in kwaliteit is.” Oost-Arnhem gaat nu weer alleen aan kop. Henco Pullen: “Het is mooi dat we nu alleen bovenaan staan, maar na de zaal is het altijd de vraag hoe iedereen er voor staat.” (Uitslag: 13-25)

KV Wageningen – Tempo
“Er had meer ingezeten”, volgens Mark Glissenaar. Tot aan 9-9 gingen beide ploegen gelijk op, daarna kon Tempo een klein gaatje slaan voor rust (9-12). In de rust voerde Wageningen wat wijzigingen door, Pim Steenbergen en Wouter ten Maten werden van vak gewisseld. Dat sorteerde in de eerste fase na rust nog geen effect: Tempo liep verder uit naar zes verschil. Wageningen bracht Jeroen Hukema, hij bleek heel belangrijk voor zijn ploeg met vier goals uit vier pogingen. Steven Landman zette met twee goals zijn ploeg weer naast Tempo. De Alphenaren kregen nog één aanval van tien seconden, maar dat was niet meer genoeg. Glissenaar: “We hadden het beter uit moeten spelen, maar het verbeterde spel ten opzichte van vorige stemt wel tevreden.” (Uitslag: 21-21)

Mid-Fryslân/Jansma Burdaard – SCO/Motip Dupli
Al vanaf het eerste fluitsignaal liet Mid-Fryslân merken dat er voor SCO niet veel te halen was in de Friese derby. Met acht doelpunten hadden de dames van Mid-Fryslân een groot aandeel in de 11-4 ruststand. In de tweede helft startte SCO goed en kwam terug tot 12-9, maar uiteindelijk zat er voor de ploeg van Hillebrand Diever niet meer in. Ray Bouwman liep nog tegen een gele kaart aan, maar zonder consequenties. (Uitslag: 17-12)

De Meervogels – KV Heerenveen
“Helaas was de tijd te kort om nog gevaarlijk te worden”, concludeerde Ralph de Vries. Heerenveen startte niet goed. De Vries: “We lieten De Meervogels lekker aanvallen en stelden daar zelf niks tegenover.” De Meervogels won veel duels en speelde goede aanvallen. Na een time-out kreeg Heerenveen verdedigend wat meer grip, maar aanvallend lukte het nog niet (11-3). Na rust kende De Meervogels een mindere fase en kwam Heerenveen beter in de wedstrijd. De Friezen knokten zich terug tot 13-10 maar daar stopte de opmars. De slotfase was voor De Meervogels. “Al met al een terechte overwinning, die vertrouwen geeft voor de laatste wedstrijd tegen SCO”, aldus Edwin Visser. (Uitslag: 16-11)

Stand in de HKA

W P
1. Oost-Arnhem 8 13
2. Wageningen 8 12
3. Tempo 7 10
4. Mid-Fryslân 7 8
5. De Meervogels 7 8
6. SCO 7 4
7. Rohda 7 3
8. Heerenveen 7 0

 

Hoofdklasse B

DSC – Swift
“Een pittige nederlaag, maar zo voelde het niet”, aldus Dennis Plantinga over het verlies tegen DSC. De thuisploeg begon scherp, met Timo de Wit die vier goals uit zeven pogingen maakte. Bij rust hadden de Eindhovenaren een 13-7 voorsprong. Na rust veranderde het spelbeeld niet. Bij DSC was Aimee Schuengel goed voor zeven treffers. Plantinga: “We hebben deze wedstrijd aangepakt om van te leren en ervaring op te doen. We hebben het DSC zo lastig mogelijk proberen te maken.” Tjeerd Kooiman: “Aanvallend waren we erg scherp, verdedigend kwamen we snel aan de bal. En het publiek was wederom fantastisch.” (Uitslag: 29-16)

Fiks – GG/IJskoud de Beste
Aad van Rijthoven: “15-21 vond ik geflatteerd, zonder Groen-Geel daarmee te kort te willen doen.” De Wormernezen begonnen goed en pakten een voorsprong van vier. Carlo de Vries viel wel al vroeg uit met een blessure, Martin Coevert verving hem. “We vergeten wederom om de wedstrijd op slot te gooien en houden Fiks in de wedstrijd”, aldus Daniel Harmzen. De thuisploeg kwam niet goed uit de kleedkamers (8-10 rust), want binnen anderhalve minuut was het 8-12. Daarna het Groen-Geel een mindere fase, en kwam Fiks beter in de wedstrijd waardoor de ploeg uit Oegstgeest tot 13-14 terug kon komen. Van Rijthoven: “We hadden meerdere kansen op de 14-14, jammer dat we dat niet voor elkaar kregen.” Groen-Geel wisselde wat en kende fase waarin het heel zuiver schoot, waardoor de ploeg van Harmzen uiteindelijk soepel uit kon lopen naar een ruime overwinning. Van Rijthoven: “Vergelijken met vorige week was de inzet en het geloof in eigen kunnen terug, dus dat is heel positief.” (Uitslag: 15-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – SKF
“Het krachtsverschil was wel heel groot”, aldus Barry Schep na afloop van het duel. Voor Dalto was dit de laatste wedstrijd van de eerste veldhelft, en die werd afgesloten met een ruime zege. Al voor rust was het gat erg groot (14-4). “We waren erg onzorgvuldig en daarbij lieten we ook te snel de koppies hangen”, zei Wouter van Steenbergen. In de tweede helft ging dat beter maar het verschil was te groot om het Dalto nog moeilijk te kunnen maken. Van Steenbergen: “De laatste drie weken waren de ploegen gewoon één of twee maatjes te groot voor ons.” (Uitslag: 26-10)

Avanti/Post Makelaardij – Sporting Delta
“Een terechte uitslag”, was de conclusie van de beide coaches. Beide ploegen startten voortvarend, maar na de 4-4 kon Sporting Delta een gaatje slaan. Tom Kalkman: “De eerste helft liepen we achter de feiten aan en was het verdedigend onder de maat.” Dit alles resulteerde in een 12-13 ruststand. In de tweede helft werd er niet goed geschoten door zowel Avanti als Sporting Delta en duurde het na de 13-13 bijna een kwartier voor er weer gescoord werd. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het nog spannend en waren beide ploegen in de mogelijkheid om de winst uit het vuur te slepen maar het bleef bij een gelijkspel. Niels Mastijn: “Wij zijn tevreden met een punt. De ploeg is duidelijk beter geworden gedurende de eerste seizoenshelft, hier kunnen we op doorbouwen.” (Uitslag: 17-17)

Stand in de HKB

W P
1. DSC 7 13
2. Groen-Geel 8 13
3. Dalto 8 12
4. Sporting Delta 7 7
5. Avanti 7 6
6. Fiks 7 5
7. Swift 7 2
8. SKF 7 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Hans Bömer, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League