Skip to the main content

Hoofdklasse Round-Up #8: Nieuwe koploper HKA, Avanti sluit af met winst

Hoofdklasse Topkorfbal

Afgelopen weekend werden de laatste wedstrijden van de eerste helft van de veldcompetitie gespeeld. Wageningen nestelde zich dankzij een overwinning op Mid-Fryslân aan kop van de HKA, Avanti sloot na een moeizame periode af met winst.

HKA
Wageningen – Mid-Fryslân/ReduRisk
In de eerste wedstrijd van dit seizoen was Mid-Fryslân nog de beste, maar in de return moesten de Friezen hun meerder erkennen in Wageningen. Het werd van beide kanten een moeizaam en doelpuntarm duel, waarin uiteindelijk Wageningen iets beter schoot en bovendien het verdedigend goed dicht hield. De wedstrijd begon voortvarend, met veel doelpunten in de eerste vijf minuten, maar daarna volgde een doelpuntloze periode voor er weer gescoord werd. Bij rust had Wageningen een gaatje geslagen van drie goals (8-5) en direct na rust werd dat uitgebreid naar vier. Daar had Mid-Fryslân niet van terug, tot de bezoekers in de slotfase van 12-8 terug konden komen tot twee verschil. Echter, daar bleef het bij en de zege kwam voor Wageningen nooit echt in gevaar. Met de overwinning kroonde Wageningen zich tot ‘Herbstmeister’, met twaalf punten uit acht wedstrijden, een gelijk aantal punten als Groen-Geel. Ron Steenbergen: “Wij stonden net een aantal goals voor, wat het voor ons iets makkelijker maakte om te spelen en die voorsprong vast te houden.” Steenbergen keek ook alvast vooruit naar de zaal: “We moeten eerder de korf raken, waar we op het veld nog wel eens het tempo eruit haalden. Daar zijn we al een tijdje mee bezig.” John Jonker: “Wageningen heeft verdiend gewonnen. Wij hadden er als staf voor gekozen om wat dingen uit te proberen, maar dat pakte niet goed uit. Vlak na rust hebben we wat omzettingen gedaan maar uiteindelijk schoten we niet goed genoeg om dat gat van vier goed te maken.” (Uitslag: 13-11)

Nic. – AW.DTV
Ook in de laatste competitiewedstrijd slaagde Nic. er niet in om de eerste punten van het seizoen te pakken. In Groningen was AW.DTV een flinke maat te groot voor de ploeg van Kees Vlietstra, al kwam de thuisploeg nog wel op een snelle 2-0 voorsprong. Die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en bij rust had AW.DTV al een comfortabele 6-13 stand op het bord. Na rust werd het gat nog groter en kon Nic. geen vuist meer maken. AW.DTV-coach Erwin Dik was erg blij met de overwinning en de belangrijke punten: “Ik heb eindelijk weer eens kunnen genieten van onze groep. Veel energie en gevarieerd spel. Bovendien kwamen we over meerdere schijven tot scoren, dan zo winnen is heel goed. Plus dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is dus nu moet de knop om en de focus op de zaal.” (Uitslag: 16-27)

Avanti/Post Makelaardij – Sporting Delta
Na een moeizame periode sloot Avanti de eerste helft van het veldseizoen af met een tweede overwinning op rij. De gehavende thuisploeg moest drie heren uit het tweede in de basis opstellen vanwege blessures maar hield uiteindelijk in een spannend duel wel de punten in eigen huis. Vanaf het eerste fluitsignaal was het stuivertje wisselen en zaten beide ploegen dicht bij elkaar. Bij rust had Avanti een kleine voorsprong (8-6), maar al vrij snel na rust had Sporting Delta dat gaatje weer gedicht en kon het nog alle kanten op. In het restant van de tweede helft werd het verschil niet meer groter dan één doelpunt, maar uiteindelijk speelde Avanti het in de laatste minuut goed uit. Henk-Jan Post: “Een spannende wedstrijd, maar wij schoten iets beter dan Sporting Delta en dat maakte uiteindelijk het verschil.” Niels Mastijn was tevreden over zijn ploeg: “Bij een overwinning hadden we goede zaken kunnen doen en nu is alles weer dicht bij elkaar gekomen. Ik heb wel veel goede dingen gezien bij de ploeg en ik vind nog steeds dat we daar tevreden over mogen zijn. We gaan met vertrouwen de zaal in.” (Uitslag: 15-14)