Skip to the main content

IKF Europe Korfball Champions League van start

Internationaal Topkorfbal

Op de internationale kalender hebben de Europa Cup en de Europa Shield plaats gemaakt voor de IKF Korfball Champions League. Dit toernooi, dat gedurende het jaar verschillende ronden kent, is net als de zijn voorgangers een internationaal toernooi voor clubteams.

Het nieuwe format moet ervoor zorgen dat er meer wedstrijden gespeeld worden tussen clubs van gelijke sterkte, waarmee er recht wordt gedaan aan het stijgende niveau van de Europese clubcompetities. Het toernooi bestaat uit drie achtereenvolgende kwalificatieronden, waarvan de eerste dit weekend worden gespeeld. Zowel in de eerste als in de tweede kwalificatieronde doen nog geen Nederlandse clubs mee.

De drie kwalificatieronden monden uit in drie finalerondes: de ‘Korfball Champions Leaguefinals’ voor de sterkste clubteams, de ‘Challenger finals’ voor de ploegen die de KLC-finales net misliepen en de ‘Satellite finals’ voor de clubteams die de derde ronde net niet bereikten.

PKC en Fortuna

De nummer twee van afgelopen Korfbal Leagueseizoen, PKC/Vertom, stroomt in ronde drie in het speelschema in. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari spelen de Papendrechters in Antwerpen voor een plek in de finaleronde. Nederlands zaalkampioen Fortuna/Delta Logistiek is automatisch geplaatst voor de finaleronde, die op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari in Delft gespeeld wordt.

Meer informatie over de Korfball Champions League vind je op de website van de IKF (artikel is in het Engels).

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal