Skip to the main content

IKF Europe Korfball Champions League van start

Internationaal Topkorfbal

Op de internationale kalender hebben de Europa Cup en de Europa Shield plaats gemaakt voor de IKF Korfball Champions League. Dit toernooi, dat gedurende het jaar verschillende ronden kent, is net als de zijn voorgangers een internationaal toernooi voor clubteams.

Het nieuwe format moet ervoor zorgen dat er meer wedstrijden gespeeld worden tussen clubs van gelijke sterkte, waarmee er recht wordt gedaan aan het stijgende niveau van de Europese clubcompetities. Het toernooi bestaat uit drie achtereenvolgende kwalificatieronden, waarvan de eerste dit weekend worden gespeeld. Zowel in de eerste als in de tweede kwalificatieronde doen nog geen Nederlandse clubs mee.

De drie kwalificatieronden monden uit in drie finalerondes: de ‘Korfball Champions Leaguefinals’ voor de sterkste clubteams, de ‘Challenger finals’ voor de ploegen die de KLC-finales net misliepen en de ‘Satellite finals’ voor de clubteams die de derde ronde net niet bereikten.

PKC en Fortuna

De nummer twee van afgelopen Korfbal Leagueseizoen, PKC/Vertom, stroomt in ronde drie in het speelschema in. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari spelen de Papendrechters in Antwerpen voor een plek in de finaleronde. Nederlands zaalkampioen Fortuna/Delta Logistiek is automatisch geplaatst voor de finaleronde, die op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari in Delft gespeeld wordt.

Meer informatie over de Korfball Champions League vind je op de website van de IKF (artikel is in het Engels).

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. De eerste fans, die zich hadden ingeschreven voor de pre-registratie, hebben om 12 uur toegang gekregen tot de ticketshop. Inmiddels zijn de eerste kaarten voor de finale van de Kenonz Korfbal League, het korfbalfeest van het jaar, dan ook al verkocht.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League