Skip to the main content

IKF Europe Korfball Champions League van start

Internationaal Topkorfbal

Op de internationale kalender hebben de Europa Cup en de Europa Shield plaats gemaakt voor de IKF Korfball Champions League. Dit toernooi, dat gedurende het jaar verschillende ronden kent, is net als de zijn voorgangers een internationaal toernooi voor clubteams.

Het nieuwe format moet ervoor zorgen dat er meer wedstrijden gespeeld worden tussen clubs van gelijke sterkte, waarmee er recht wordt gedaan aan het stijgende niveau van de Europese clubcompetities. Het toernooi bestaat uit drie achtereenvolgende kwalificatieronden, waarvan de eerste dit weekend worden gespeeld. Zowel in de eerste als in de tweede kwalificatieronde doen nog geen Nederlandse clubs mee.

De drie kwalificatieronden monden uit in drie finalerondes: de ‘Korfball Champions Leaguefinals’ voor de sterkste clubteams, de ‘Challenger finals’ voor de ploegen die de KLC-finales net misliepen en de ‘Satellite finals’ voor de clubteams die de derde ronde net niet bereikten.

PKC en Fortuna

De nummer twee van afgelopen Korfbal Leagueseizoen, PKC/Vertom, stroomt in ronde drie in het speelschema in. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 januari spelen de Papendrechters in Antwerpen voor een plek in de finaleronde. Nederlands zaalkampioen Fortuna/Delta Logistiek is automatisch geplaatst voor de finaleronde, die op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari in Delft gespeeld wordt.

Meer informatie over de Korfball Champions League vind je op de website van de IKF (artikel is in het Engels).

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League