Skip to the main content

Junioren Round-Up #4: Alleen PKC A1 nog ongeslagen

A-jeugd Hoofdklasse Topkorfbal

Na vier speelronden in de A-Hoofdklasse is PKC A1 als enige nog ongeslagen. In de AHKA boekte KZ A1 wederom een ruime overwinning en liep LDODK A1 tegen een fikse nederlaag aan in Driebergen. In de AHKB opnieuw punten dus voor PKC A1, ook Fortuna A1 en TOP A1 wonnen ruim.

AHKA
DSC A1 – DVO/Accountor A1
De 1-0 was de eerste en enige voorsprong voor DSC A1, daarna nam DVO A1 het stokje over en liep uit naar een 1-6 voorsprong. DSC A1 speelde korte aanvallen en was niet scherp. Een vroege wissel sorteerde enigszins effect, want de Eindhovenaren kwamen terug tot 4-6, maar daarna ging DVO A1 weer vrolijk verder waar het gebleven was. Dat resulteerde in een 4-9 ruststand. De tweede helft verschilde niet veel van de eerste, DSC A1 knokte zich nog één keer terug tot vier verschil (12-16) maar moest daarna toezien hoe de bezoekers de controle over de wedstrijd hadden en hielden. “Een goede pot van onze kant”, vond captain Simeon ten Brinke. “We hebben het plan goed uitgevoerd en zijn nooit echt in de problemen gekomen, dan mag je tevreden zijn.” (Uitslag: 13-20)

Wageningen A1 – KZ/Thermo4U A1
De thuisploeg kent een paar moeilijke weken. Na een fikse nederlaag tegen DVO A1 een week eerder, was afgelopen zaterdag KZ A1 te sterk voor Wageningen A1. “We hadden van tevoren niet de illusie dat we het DVO en KZ heel erg moeilijk zouden kunnen maken”, lichte Wageningen-coach Jory Hooijer toe. Desalniettemin liet Wageningen zien niet snel onder de indruk te zijn van de tegenstander en werd er goede strijdlust getoond. KZ-coach Michael Hendriks: “We waren erg slordig, maar qua spel was het aardig. Ondanks dat we teveel kansen misten, zetten we wel een ruime uitslag neer.” Hooijer: “Het is mooi om te zien dat de ploeg er elke week weer vol voor gaat en beter wil worden. We blijven stappen zetten, maar de afgelopen wedstrijden tonen ook aan dat we er nog niet zijn.” (Uitslag: 8-19)

AW.DTV A1 – DOS’46 A1
Er is niet voldoende informatie beschikbaar over dit duel. (Uitslag: 10-18)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
“We dachten wel dat we kans hadden om van LDODK te winnen, maar dat het zo’n ruime uitslag zou worden had niemand denk ik verwacht”, aldus Dalto-coach Tjeu van der Lit. Waar Dalto A1 de vorige wedstrijden nog wat pech in de afronding had, schoot men nu van afstand een hoog percentage (33%). De Driebergenaren verdedigen bovendien goed. Bij LDODK A1 was de afronding juist niet op orde, terwijl er genoeg kansen (124 stuks) waren voor de Friezen. Marjo de Haan: “We waren tevreden met hoe we speelden en hoe de kansen, waarvan het grootste deel binnen de zes meter lag, tot stand kwamen. Je maakt het jezelf alleen heel lastig door niet goed af te ronden.” Van der Lit: “Echt een heel lekkere overwinning, die we goed konden gebruiken.” (Uitslag: 24-13)

Stand in AHKA:

W P
1. DVO A1 4 6
2. KZ A1 4 6
3. AW.DTV A1 4 6
4. DSC A1 4 4
5. Dalto A1 4 4
6. LDODK A1 4 4
7. DOS’46 A1 4 2
8. Wageningen A1 4 0

 

AHKB:
Albatros A1 – ONDO A1
Na een knappe overwinning op Nieuwerkerk A1 een week eerder, ging ONDO A1 nu op bezoek bij Albatros A1. Beide ploegen troffen elkaar in de voorbereiding op dit seizoen, toen won ONDO A1 met twee punten verschil. “We wisten beide waar aanvallend onze sterke punten lagen en konden dit verdedigend goed uitschakelen”, analyseerde ONDO-coach Daan Jonker na de wedstrijd. Dat zorgde ervoor dat beide ploegen maar weinig scoorden, maar uiteindelijk kon Albatros A1 de wedstrijd in de tweede helft knap en volwassen uitspelen. “Uiteindelijk blijven we door een te laag rendement en goed verdedigend werk van Albatros op elf goals steken. We krijgen weinig goals tegen maar maken er iedere wedstrijd ook te weinig, daar moeten we aan werken”, aldus Jonker. (Uitslag: 13-11)

PKC/Vertom A1 – Die Haghe A1
De Papendrechters zijn als enige ploeg nog altijd ongeslagen in de A-Hoofdklasse. Promovendus Die Haghe A1 doet het goed en sleepte een week eerder nog bijna een gelijkspel uit het vuur tegen Fortuna A1, maar moest in PKC A1 zijn meerdere erkennen. De thuisploeg, die een hoog rendement schoot, was duidelijk een maatje te groot voor de Haagse ploeg en met de 17-6 ruststand was de wedstrijd al na één helft gespeeld. Na rust kreeg Die Haghe wel meer vat op het aanvalsspel en de tweede helft was dan ook voor de geel-zwarten. “Tegen een, vooral voor rust, ongenaakbaar PKC was geen kruid gewassen”, aldus Die Haghe-coach Niels van der Steuijt. “PKC maakt de rol van titelfavoriet tot dusverre meer dan waar en voor ons zal het spelen onder deze weerstand leerzaam zijn geweest. Het is nieuw, maar we hebben na rust laten zien dat we snel kunnen leren.” (Uitslag: 24-15)

Nieuwerkerk A1 – TOP/IAA fresh A1
“We begonnen heel erg slecht, dan weet je al dat het een zware wedstrijd zal worden”, analyseerde Stephan Ligtmans (Nieuwerkerk A1) na de nederlaag tegen TOP A1. De Sassemers speelden verdedigend bijna een perfecte eerste helft, pas één minuut voor rust viel het eerste doelpunt voor Nieuwerkerk A1 en daarmee werd de ruststand op 1-7 bepaald. In de tweede helft bleef dat gat intact, Nieuwerkerk kwam niet in zijn spel en TOP had geen enkele moeite om de zege binnen te halen. Ligtmans: “De eerste helft was simpelweg een drama. We kwamen de afspraken niet na en de energie was uit de ploeg. Al met al speel je de tweede helft nog steeds niet goed en speel je toch 6-6. We moeten nu goed bespreken hoe we de eerste helft zorgen dat we er staan.” Peter Boeren (coach TOP) baalde van het ene tegendoelpunt in de eerste helft, maar kon ook tevreden zijn: “Met 1-7 de rust is was natuurlijk prima. De eindstand had een groter verschil mogen zijn, maar de tevredenheid overheerst.” (Uitslag: 7-13)

Fortuna/Delta Logistiek – KCC/CK Kozijnen
Na een kwartier korfbal in de eerste helft stond het in Delft nog altijd 0-0, met dank aan goed verdedigend werk van beide ploegen. Aanvallend liep het aan beide kanten niet goed, al was Fortuna iets scherper in de afronding dan KCC wat resulteerde in een 5-2 ruststand. Wat wisselingen binnen de ploeg moest KCC terug op het juiste spoor helpen, maar aanvallend bleef het ondermaats. Drie gemiste strafworpen op rij was het breekpunt voor de Capellenaren, in de slotfase van het duel kon Fortuna uiteindelijk uitlopen naar een ruime zege. Pieter Korteweg (KCC A1): “Aanvallend speelden we zeker niet goed, maar de uitslag is wellicht wat geflatteerd.” Laurens Verbaan (Fortuna A1): “De afronding is nog niet op het niveau wat we willen zien, kansen zijn er genoeg. Die aanvallende elementen zijn we aan het aanscherpen, dan kan de afronding uiteindelijk niet achterblijven.” (Uitslag: 15-5)

Stand in AHKB:

W P
1. PKC A1 4 8
2. Fortuna A1 4 6
3. Die Haghe A1 4 4
4. TOP A1 4 4
5. KCC A1 4 3
6. ONDO A1 4 3
7. Nieuwerkerk A1 4 2
8. Albatros A1 4 2

 

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #14
Een speelronde met een aantal mooie affiches. Fortuna had een gemakkelijke avond in Wormer, DOS '46 revancheerde zich tegen KCC voor de nederlaag eerder in dit seizoen. PKC en KZ maakten het lang spannend en bij LDODK vs. DVO kwam uiteindelijk vooral het publiek als winnaar uit de bus, de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.
Lees meer
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Competitie Korfbalfinale
Tickets voor de Coach Workshop in Ahoy!
Op zaterdag 13 april 2024 is de ontknoping van de Kenonz Korfbal League. Naast de wedstrijden vindt er ook een coach workshop plaats in Ahoy. Leer jezelf kennen als coach en ontmoet mede coaches!
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. De belangen waren voor beide ploegen groot, maar PKC trok aan het langste eind.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League