Skip to the main content

Korfbal League 2 Round-Up: Kleine verschillen

Korfbal League 2 Topkorfbal

HKC pakte zaterdag belangrijke punten op concurrent Oost-Arnhem, waarmee het gaatje tussen de nummer drie en vier op de ranglijst nu drie punten is. Koploper Dalto had weinig moeite met Tempo, runnner-up DSC had een flinke kluif aan DeetosSnel maar nam wel de punten mee. De derby tussen Fiks en TOP (S) werd beslist in het voordeel van de ploeg uit Sassenheim.

Fiks – TOP/IAA fresh
De regioderby in Oegstgeest, en voor beide coaches was het een bijzondere wedstrijd omdat zij beide ploegen eerder onder hun hoede hadden. De beginfase was voor Fiks, dat via Mart Hortensius een 2-0 voorsprong pakte. TOP werkte hard om terug te komen tot 4-4, maar daarna was het opnieuw Fiks dat op voorsprong kwam en halverwege de eerste helft op 7-5 stond. De doelpunten waren schaars, maar duels waren er in overvloed, wat het een erg boeiende wedstrijd maakte om naar te kijken. Bij 10-10 en met nog 4.40 op de klok moest Kevin Vreeken bij Fiks het veld verlaten met een groene kaart, Jan Anholts kwam op zijn plek. Beide ploegen gingen rusten bij een 12-11 stand, bij TOP was het vooral Julia Schuiling die met belangrijke doelpunten de Sassemers in de wedstrijd hield. Na rust ontspon zich een gelijk opgaand duel waarin het opviel hoeveel grote opgelegde kansen er gemist werden aan beide kanten. Halverwege de tweede helft kwam Michelle Rozenbroek in de ploeg bij Fiks, zij maakte haar minuten na een lange blessure. TOP kwam een aantal keer op één goal voor, maar Fiks kon iedere keer gelijkmaken, tot Thimo Winter twee keer op rij scoorde en voor het eerst het verschil naar twee bracht: 18-20. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werden de doelpunten duur, het bleef lang 19-21. Vierenhalve minuut voor tijd maakte Winter de strafworp voor 19-22. Fiks kreeg veel kansen maar verzuimde simpelweg zichzelf te belonen. In de slotfase vielen nog twee groene kaarten aan de kant van de thuisploeg voor commentaar op de arbitrage. Fiks kwam nog terug tot op één goal in de laatste minuut, maar kon geen punt uit het duel overhouden. (Uitslag: 21-22)

HKC – Oost-Arnhem
De thuisploeg kende een flitsende start met in de eerste seconden een benutte doorloopbal van Mark Klop maar het antwoord van Thijs Broenink liet niet lang op zich wachten. De thuisploeg verdedigde sterk en beloonde zichzelf aan de andere kant met doelpunten, waardoor de 1-4 achterstand werd omgebogen naar een 6-4 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer. HKC had het voortouw, maar Oost-Arnhem maakt het de thuisploeg niet makkelijk en probeerde met achterverdedigen het spel van HKC te vertragen. Desalniettemin liep HKC uit naar een 11-9 ruststand met vier doelpunten voor Danny den Dunnen en drie goals van Eliza Roest. In de eerste fase na rust liep HKC uit naar vijf verschil, mede dankzij een schitterende goal van Klop. De staf van Oost-Arnhem greep al na drieënhalve minuut spelen naar een time-out om de flow van HKC te doorbreken. Bij Oost-Arnhem kwam Senna van den Bos en ook Krijn van het Kaar viel in om verandering te brengen. Dat sorteerde effect, want de bezoekers kwamen terug tot twee verschil (16-14) met nog een kwartier op de klok. Bij HKC kwam Sanne Langendoen voor Jop Brouwer en hij deed waar hij voor gebracht werd: scoren. De thuisploeg speelde lange aanvallen met veel kansen en aan de andere kant werden de aanvallen van Oost-Arnhem vroeg afgebroken. Oost-Arnhem haakte aan, via Van het Kaar werd het 18-17, maar Langendoen herstelde het verschil naar twee (19-17). Invaller Merijn Sevenhuysen schoot drie minuten voor tijd de drie verschil op het bord en dat bleek de beslissing te zijn. Oost-Arnhem werkte hard maar was niet geduldig genoeg om de juiste kansen te nemen. HKC pakte twee belangrijke punten op directe concurrent Oost-Arnhem, waarmee het verschil op de ranglijst nu drie punten is in het voordeel van de Hardinxvelders. (Uitslag: 20-18)

Tempo – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Dalto was met ‘revanche gevoelens’ afgereisd naar Alphen aan den Rijn aldus coach Jesper Oele voorafgaand aan het duel op de livestream. De Driebergenaren verloren tot dan toe slechts twee keer dit seizoen: van DSC en van Tempo. Tempo had ook wat goed te maken, na de flinke nederlaag tegen Oost-Arnhem vorige week. In de eerste tien minuten kon Tempo goed bij blijven en na de 5-7 van Matthijs den Ouden nam de staf van Dalto een eerste time-out. Stilletjes aan liepen de bezoekers weg van Tempo. Aanvallend lukte het niet bij Tempo en Dalto bleef heel afwisselend, over alle schijven, aanvallen en scoren. Van 5-7 werd het 7-14 en 8-17 bij rust. De tweede helft gaf eigenlijk eenzelfde spelbeeld als de eerste. Sanne Broeksma probeerde nog iets te forceren door Stijn Eilers en Tom Steenbeek van vak te wisselen, wat direct vier doelpunten op rij opleverde (13-19). Na een time-out van Dalto ging het weer beter lopen bij de ploeg uit Driebergen en echt spannend werd het nooit, daarvoor was het verschil simpelweg te groot. In de laatste zeven minuten kwam Tempo bovendien niet meer tot scoren. Fenna Cavelaars was opnieuw belangrijk voor Dalto met zeven goals. (Uitslag: 19-29)

DeetosSnel – DSC
Voorafgaand aan de speelronde werd bekend dat Wouter Blok en Will van de Kruijs volgend seizoen het huidige trainer/coach duo Tjeerd en Charlie Kooiman zullen opvolgen bij DSC. Na de 0-1 van Maaike Roubos nam DeetosSnel het initiatief over en pakte een 3-1 voorsprong. Al na zes minuten was er de eerste wissel bij DSC: Robert Roubos kwam op de plek van Thije Antheunisse. DeetosSnel hield eigenlijk de gehele eerste helft het initiatief, kwam meermaals op twee goals voorsprong maar kon niet loskomen van DSC. Maaike Roubos hield eigenhandig haar ploeg in de wedstrijd, door zeven van de elf Eindhovense doelpunten voor haar rekening te nemen (11-11 rust). Direct na rust was het DSC dat voor het eerst op twee goals voorsprong kwam door twee identieke doelpunten van Daan van Montfort (11-13). Na ruim vijf minuten in de tweede helft was het nog altijd wachten op het eerste Dordtse doelpunt na rust. Mees Oppe werd van vak gewisseld met Nout van der Wal en direct daarna viel de 12-14 uit handen van Mats van Gemert na een handigheidje van diezelfde Oppe. DSC hield het gaatje op twee verschil, iedere keer als DeetosSnel scoorde zetten de bezoekers er een doelpunt tegenover. Zo golfde het op en neer, tot Robert Roubos een kleine tien minuten voor tijd met twee goals op rij het verschil voor het eerst vier maakte (17-21). Echter, DeetosSnel gaf zich niet gewonnen en knokte zich – dankzij doelpunten van Van der Wal, Van Gemert en Lisa Prent – terug tot 22-23. Maaike Roubos met haar negende (!) gaf DSC weer wat lucht met nog drieënhalve minuut op de klok. Er ontspon zich een razend spannende slotfase waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Joost Hofman maakte de aansluitingstreffer (23-24) maar DeetosSnel beloonde zichzelf niet en zag Antheunisse 45 seconden voor tijd de beslissende 23-25 binnenschieten. Het slotakkoord was voor Mees Oppe met een buzzerbeater, maar de punten gingen mee naar Eindhoven. (Uitslag: 24-25)

AW.DTV – TOP (A)
Het duel in Amsterdam kwam maar moeilijk op gang: na de 1-0 van Kelly Scheffer en de gelijkmaker van Willemijn Bouwens duurde het lang voor de volgende treffer viel. Beide ploegen hadden in de beginfase het vizier niet bepaald op scherp en hadden een behoorlijk aantal kansen nodig om tot een treffer te komen. Dat verbeterde gedurende de eerste helft, toen TOP een gaatje van twee sloeg en AW.DTV een fase had waarin het snel balverlies leed. Toch oogde het spel, ook aan de kant van TOP, rommelig en onverzorgd. TOP pakte veel verdedigende rebounds en hield daarmee de aanvallen van AW.DTV kort, maar de Amsterdammers bleven aan het elastiek: 8-11 vijf minuten voor rust. Een knappe goal van Jeanine Marijs zette TOP voor het eerst op een voorsprong van vier (10-14) en bij 11-15 zochten de ploegen de kleedkamers op. In de tweede helft konden de bezoekers langzaam verder weglopen, van 11-15 naar 12-18 in de eerste vijf minuten na rust. Al snel werd er gewisseld bij AW.DTV: Sanne Pattiasina kwam voor Isaura Hilgen. Daarna daalde het niveau van de wedstrijd behoorlijk, wat leidde tot een time-out halverwege de tweede helft. Bij AW.DTV was Ilona van den Berg inmiddels binnen de lijnen gekomen, maar ook zij kon het verschil niet maken. Van 13-18 werd het 14-22 vijf minuten voor tijd. AW.DTV deed in de slotfase nog iets terug met het vijfde doelpunt van Cédric Pardieck en de derde van Kenny Lauf, maar de spreekwoordelijke vogel was al gevlogen. Belangrijke punten voor TOP, in een poging weg te blijven van de hatelijke negende plek op de ranglijst. (Uitslag: 17-24)

Stand:

W P DS
1. Dalto 13 22 +56
2. DSC 13 19 +37
3. HKC 13 17 +14
4. Oost-Arnhem 13 14 +12
5. TOP (S) 13 12 +6
6. Tempo 13 12 -15
7. TOP (A) 13 11 -17
8. DeetosSnel 13 10 -12
9. AW.DTV 13 10 -20
10. Fiks 13 2 -61

 

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal