Korfbal League 2 – play-offs #1

Korfbal League 2

Tot op de allerlaatste speelronde van de reguliere competitie bleef het spannend wie er vierde zou worden in de Korfbal League 2. Uiteindelijk werd het Unitas, dat het in de play-offs opneemt tegen de nummer 1 van de ranglijst: AWDTV. De andere ‘best of three’ serie gaat tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst: DSC en TOP (S).

DSC – TOP/IAA fresh
Het duurde even voordat de wedstrijd op gang kwam. Er leek veel spanning op beide teams te staan, waardoor er gestart werd met korte en rommelige aanvallen. DSC slaagde zich hier als eerste aan te onttrekken en liep uit naar vier verschil (5-1). TOP maakte na een kwartier pas de tweede goal en in de tussentijd had Maaike van der Willik het veld al geblesseerd moeten verlaten, op haar plek kwam Fleur Boeren. De Sassemers speelden moeizame aanvallen en waren niet scherp in de afronding. De TOP-vrouwen speelden veel op de doorbraak, maar regelmatig zonder resultaat. Het werd een wedstrijd met veel strijdlust, waarin de arbitrage veel liet gebeuren. In het tweede deel van de eerste helft vielen de goals wat makkelijker. DSC behield de voorsprong en ging met een 10-6 voorsprong de rust in. De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de eerste. TOP kroop wel wat dichterbij, maar kon geen vuist maken. Met name het gebrek aan scherpte in de afronding deed de bezoekers de das om, DSC was overtuigender in de duels. TOP bleef open kansen missen, waardoor het nooit echt een spannende wedstrijd werd. Uitblinkers bij DSC waren Timo de Wit en Coen Spoor. 1-0 dus voor de Eindhovenaren in deze ‘best of three’, de return is volgende week in Sassenheim. (Uitslag: 20-13)

AWDTV/IJskouddebeste – Unitas/Perspectief
In Amsterdam kende Unitas een goede start van het duel. Met veel energie en verdedigende druk  op de ballijnen maakte de nummer vier van de reguliere competitie het AWDTV flink moeilijk. Het gevolg van de hoge druk was een slechte passing in beide vakken en veel éénschotsaanvallen bij de thuisploeg. Bij Unitas was dat niet het geval, de Harderwijkers haalden bovendien een heel hoog percentage in het eerste kwart van de wedstrijd. In het tweede kwart kwam ook AWDTV steeds beter in de wedstrijd; de ploeg ging beter schieten en nam de juiste kansen met meer rebound. Uitblinkers in de eerste helft waren Mick Snel (AWDTV) en Noah Bijsterbosch (Unitas), die beiden al vijf goals maakten. Een spannende eerste helft, waarna uiteindelijk toch AWDTV met een voorsprong ging rusten (14-12). De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde als de eerste helft, met veel doelpunten. Binnen drieënhalve minuut stond het alweer gelijk: 15-15 en Unitas drukte door, naar een voorsprong van twee. In de daaropvolgende fase begon het grote wisselen bij beide ploegen, en stukje bij beetje knokte AWDTV zich terug in de wedstrijd. Doelpunten van Jim Snel en Jet Hendriks zorgden ervoor dat het weer gelijk werd (20-20) waarna de goals elkaar afwisselden. In de slotfase leek het er op dat de thuisploeg aan het langste eind zou trekken, maar acht seconden voor tijd was het Bijsterbosch met zijn achtste doelpunt die zijn ploeg weer op gelijke hoogte schoot en daarmee een verlenging van vijf minuten afdwong. Daarin bleek de ervaring van Mick Snel en Jet Hendriks doorslaggevend. Bijsterbosch deed nog wel wat terug, maar het was niet genoeg om Unitas aan de zege te helpen. AWDTV staat dus met één been in de finale van de Korfbal League 2, Unitas mag volgende week in eigen hal proberen er een derde wedstrijd uit te slepen. (Uitslag: 26-25)