Skip to the main content

Naar Ahoy met je vereniging: verbindend en inspirerend

Korfbalfinale

Dit jaar organiseren we voor het eerst een verenigingsactie rondom de Korfbal Leaguefinale. Elke korfbalvereniging in Nederland heeft de mogelijkheid om haar eigen leden te voorzien van speciale verenigingstickets op de tweede ring. In plaats van €33,- of €27,50, kosten deze tickets slechts €17,50. Veel verenigingen hebben hier al dankbaar gebruik van gemaakt, waaronder DeetosSnel/QLS uit Dordrecht.

DeetosSnel kwam vorig jaar al met een groep van 120 leden naar Ahoy om de finales te bekijken. Een idee van voorzitster Astrid de Gooijer, die zelf de finale al jaren met haar gezin bezoekt. “Twee jaar geleden zaten we naast een groep van een andere vereniging en toen hadden we het erover hoe leuk het zou zijn als we ook met een groep DeetosSnel-leden zouden kunnen gaan. Toen heb ik het een jaar later voorgesteld en het enthousiasme was eigenlijk meteen groot”, vertelt ze. “Niet alleen senioren gaven zich op, ook de jongere leden wilden graag mee. Voor we het wisten hadden we twee bussen vol.”

Ook dit jaar is het animo weer groot. Volgens Astrid komt dat onder andere door de Korfbal Leaguefinale een verbindend evenement is voor de leden van de vereniging. “Het is hét korfbalfeest van het jaar en het leeft gewoon binnen de vereniging. Het familiegevoel dat ik eigenlijk overal binnen het korfbal ervaar, heerst daar ook”, legt ze uit. “Daarnaast zijn we een vereniging met ambitie en vinden dromen belangrijk. De finales van zowel de A-jeugd als de Korfbal League zijn een inspiratie voor onze leden. Zij gaan er hopelijk van dromen om ook ooit in Ahoy te mogen staan.”

Met je vereniging naar Ahoy, het is zeker een aanrader volgens Astrid. “Als tip zou ik nog meegeven om goed duidelijk te maken wat het evenement inhoudt en wat er allemaal te doen is. Niet alle ouders, zeker niet-korfballers, zijn ermee bekend, dus het is goed om er wat extra uitleg bij te geven.”

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - inhaalwedstrijd
Een doordeweekse (inhaal)wedstrijd op dinsdagavond 20 februari. Het duel tussen PKC/Vertom en DVO/Transus uit ronde 12, werd verplaatst vanwege de deelname van PKC aan de IKF Korfball Champions League. De belangen waren voor beide ploegen groot, maar PKC trok aan het langste eind.
Lees meer
In de media #13
Korfbal League Korfbal League 2
In de media #13
Veel aandacht voor het korfbal in de (digitale) media na afgelopen weekend. Met natuurlijk het nieuws dat Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC/Vertom en de terugkeer van Max Malestein bij DOS '46/VDK Groep na de zomer. Maar ook aandacht voor de gespeelde wedstrijden, onder andere het duel tussen KZ en Blauw-Wit dat lang spannend bleef.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24 - #13
Na een week waarin bekend werd dat Max Malestein volgend seizoen terugkeert bij DOS '46 en Richard Kunst na dit seizoen vertrekt bij PKC om zijn carrière af te sluiten bij HKC, maakten we ons op voor de dertiende speelronde van het seizoen. Daarin deed HKC goede zaken met het oog op directe handhaving, was LDODK te sterk voor Fortuna en legde Blauw-Wit opponent KZ het vuur na aan de schenen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League