Skip to the main content

PKC in actie in laatste voorronde Korfball Champions League

Internationaal Korfbal League Topkorfbal

Voor PKC/Vertom staat er dit weekend geen wedstrijd in de Kenonz Korfbal League op het programma. De Papendrechters reizen namelijk af naar Herentals (België) om in actie te komen in de derde en laatste voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League.

Na eerdere voorronden in Portugal en Tsjechië, wordt in Herentals de laatste van de drie voorronden voor de IKF Europe Korfball Champions League gespeeld. Dit toernooi heeft op de internationale kalender de plaats van de Europa Cup en de Europa Shield ingenomen en is, net als zijn voorgangers, een internationaal clubtoernooi.

Speelschema 6 en 7 januari
Oorspronkelijk zou PKC op vrijdag al in actie komen tegen het Engelse Trojans KC. Echter, de Engelse ploeg trok zich op het laatste moment terug waardoor PKC zich direct verzekerd ziet van een plaats in de finale. De andere halve finale op vrijdag 6 januari, gaat tussen het Belgische Borgerhout/Groen-Wit en het Duitse TuS Schildgen en is om 19.00 uur. De verliezer van dit duel neemt het zaterdag 7 januari om 14.00 uur op tegen PKC 2, de winnaar speelt om 16.00 uur tegen PKC 1. De wedstrijden van dit weekend zijn ook te volgen via een livestream van de IKF, deze vind je hier.

Finaleronde in Delft
De finaleronde van de Korfball Champions League wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft gespeeld. Fortuna is als Nederlands zaallandskampioen automatisch geplaatst voor deze finaleronde en zal dan dus in actie komen.

Meer over de opzet van de IKF Europe Korfball Champions League lees je hier.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League