Skip to the main content

PKC in actie in laatste voorronde Korfball Champions League

Internationaal Korfbal League Topkorfbal

Voor PKC/Vertom staat er dit weekend geen wedstrijd in de Kenonz Korfbal League op het programma. De Papendrechters reizen namelijk af naar Herentals (België) om in actie te komen in de derde en laatste voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League.

Na eerdere voorronden in Portugal en Tsjechië, wordt in Herentals de laatste van de drie voorronden voor de IKF Europe Korfball Champions League gespeeld. Dit toernooi heeft op de internationale kalender de plaats van de Europa Cup en de Europa Shield ingenomen en is, net als zijn voorgangers, een internationaal clubtoernooi.

Speelschema 6 en 7 januari
Oorspronkelijk zou PKC op vrijdag al in actie komen tegen het Engelse Trojans KC. Echter, de Engelse ploeg trok zich op het laatste moment terug waardoor PKC zich direct verzekerd ziet van een plaats in de finale. De andere halve finale op vrijdag 6 januari, gaat tussen het Belgische Borgerhout/Groen-Wit en het Duitse TuS Schildgen en is om 19.00 uur. De verliezer van dit duel neemt het zaterdag 7 januari om 14.00 uur op tegen PKC 2, de winnaar speelt om 16.00 uur tegen PKC 1. De wedstrijden van dit weekend zijn ook te volgen via een livestream van de IKF, deze vind je hier.

Finaleronde in Delft
De finaleronde van de Korfball Champions League wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft gespeeld. Fortuna is als Nederlands zaallandskampioen automatisch geplaatst voor deze finaleronde en zal dan dus in actie komen.

Meer over de opzet van de IKF Europe Korfball Champions League lees je hier.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal