Skip to the main content

PKC in actie in laatste voorronde Korfball Champions League

Internationaal Korfbal League Topkorfbal

Voor PKC/Vertom staat er dit weekend geen wedstrijd in de Kenonz Korfbal League op het programma. De Papendrechters reizen namelijk af naar Herentals (België) om in actie te komen in de derde en laatste voorronde van de IKF Europe Korfball Champions League.

Na eerdere voorronden in Portugal en Tsjechië, wordt in Herentals de laatste van de drie voorronden voor de IKF Europe Korfball Champions League gespeeld. Dit toernooi heeft op de internationale kalender de plaats van de Europa Cup en de Europa Shield ingenomen en is, net als zijn voorgangers, een internationaal clubtoernooi.

Speelschema 6 en 7 januari
Oorspronkelijk zou PKC op vrijdag al in actie komen tegen het Engelse Trojans KC. Echter, de Engelse ploeg trok zich op het laatste moment terug waardoor PKC zich direct verzekerd ziet van een plaats in de finale. De andere halve finale op vrijdag 6 januari, gaat tussen het Belgische Borgerhout/Groen-Wit en het Duitse TuS Schildgen en is om 19.00 uur. De verliezer van dit duel neemt het zaterdag 7 januari om 14.00 uur op tegen PKC 2, de winnaar speelt om 16.00 uur tegen PKC 1. De wedstrijden van dit weekend zijn ook te volgen via een livestream van de IKF, deze vind je hier.

Finaleronde in Delft
De finaleronde van de Korfball Champions League wordt op vrijdag 10 en zaterdag 11 februari bij Fortuna/Delta Logistiek in Delft gespeeld. Fortuna is als Nederlands zaallandskampioen automatisch geplaatst voor deze finaleronde en zal dan dus in actie komen.

Meer over de opzet van de IKF Europe Korfball Champions League lees je hier.

Foto: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Internationaal TeamNL Korfbal
Niebeek en Boode stoppen na WK bij TeamNL Korfbal
Jan Niebeek, bondscoach, en Ruben Boode, assistent-bondscoach, zullen na het WK Korfbal (20 t/m 29 oktober 2023) stoppen met hun werkzaamheden bij TeamNL Korfbal. Eerder vandaag hebben zij dit ook persoonlijk aan de selectie van TeamNL Korfbal verteld. Hierdoor komt er een einde aan de succesvolle samenwerking met TeamNL Korfbal.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #10
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #10
Na speelronde tien is er aandacht voor Unitas dat vrijwel zeker weet dat het bij één seizoen in de Kenonz Korfbal League blijft. NH Nieuws maakte een samenvatting van KZ vs. Blauw-Wit en De Stentor sprak Jelmer Jonker (PKC) bij zijn terugkeer in 'De Eendracht' in Nijeveen.
Lees meer
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Scoor nu jouw tickets voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023
Op 4 januari is de kaartverkoop voor de Kenonz Korfbal Leaguefinale 2023 gestart. Met de twee beste ploegen van Nederland, misschien wel van de wereld,  staat deze finale garant voor een wedstrijd van ongekende klasse. Bestel snel je tickets zodat je zeker bent van een plek.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League