Skip to the main content

Drie RTC-toernooien in de herfstvakantie

Topkorfbal

Verspreid over het land vinden er in de herfstvakantie drie RTC-toernooien plaats. Regio Noord U15 speelt op woensdag 19 oktober, regio Midden/Zuid U15 op woensdag 26 oktober. Voor U17 en U19 is er op dinsdag 25 oktober een selectietoernooi.

De Pre-Challenge voor U15 regio Noord is bij Udiros in Nieuwehorne (Friesland) op woensdag 19 oktober. Deelnemers zijn: De Venen, De Hunze, De Wouden, Het Oosten, Zaanstad en Amsterdam.

De Pre-challenge voor U15 regio Midden en Zuid op 26 oktober is bij DeetosSnel in Dordrecht. Daaraan doen Alblasserwaard, Dordrecht, Rijnland, Den Haag, Midden Nederland, Randmeren, De Vallei, Rotterdam en Zuid mee.

U17 en U19
Naast de Pre-challenges voor U15, is er voor U17 en U19 een selectietoernooi bij PKC/Vertom in Papendrecht op dinsdag 25 oktober. Daarbij zijn de bondscoaches van Nederland U17 (Barry Schep en assistenten Stijn Hoekstra en Lotte van Montfort) en Nederland U19 (Leon Simons en assistent Dennis Doves) aanwezig, zij zullen spelers selecteren en uitnodigen voor de voorselectietrainingen. Deze trainingen zijn op maandagavond in Zeist, vanaf maandag 31 oktober tot aan de Talenten Challenge die tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam gespeeld wordt. U17 speelt daar op 27 en 28 december, U19 op 29 en 30 december. Tijdens deze Talenten Challenge kiezen de bondscoaches hun definitieve selectie voor Nederland U17 en Nederland U19 seizoen 2023.

Voor het complete speelschema van deze RTC-toernooien klik je hier, de reglementen lees je hier.

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League