Skip to the main content

Drie RTC-toernooien in de herfstvakantie

Topkorfbal

Verspreid over het land vinden er in de herfstvakantie drie RTC-toernooien plaats. Regio Noord U15 speelt op woensdag 19 oktober, regio Midden/Zuid U15 op woensdag 26 oktober. Voor U17 en U19 is er op dinsdag 25 oktober een selectietoernooi.

De Pre-Challenge voor U15 regio Noord is bij Udiros in Nieuwehorne (Friesland) op woensdag 19 oktober. Deelnemers zijn: De Venen, De Hunze, De Wouden, Het Oosten, Zaanstad en Amsterdam.

De Pre-challenge voor U15 regio Midden en Zuid op 26 oktober is bij DeetosSnel in Dordrecht. Daaraan doen Alblasserwaard, Dordrecht, Rijnland, Den Haag, Midden Nederland, Randmeren, De Vallei, Rotterdam en Zuid mee.

U17 en U19
Naast de Pre-challenges voor U15, is er voor U17 en U19 een selectietoernooi bij PKC/Vertom in Papendrecht op dinsdag 25 oktober. Daarbij zijn de bondscoaches van Nederland U17 (Barry Schep en assistenten Stijn Hoekstra en Lotte van Montfort) en Nederland U19 (Leon Simons en assistent Dennis Doves) aanwezig, zij zullen spelers selecteren en uitnodigen voor de voorselectietrainingen. Deze trainingen zijn op maandagavond in Zeist, vanaf maandag 31 oktober tot aan de Talenten Challenge die tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam gespeeld wordt. U17 speelt daar op 27 en 28 december, U19 op 29 en 30 december. Tijdens deze Talenten Challenge kiezen de bondscoaches hun definitieve selectie voor Nederland U17 en Nederland U19 seizoen 2023.

Voor het complete speelschema van deze RTC-toernooien klik je hier, de reglementen lees je hier.

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Drie weken na de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, werd afgelopen weekend de Ereklasse weer hervat. In beide poules waren er weinig verrassingen, alleen DVO verspeelde punten in Koog aan de Zaan.
Lees meer
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Beachkorfbal Internationaal
Beachkorfbal toegevoegd aan World Games 2025
Deze week werd bekend dat beachkorfbal is toegevoegd aan het programma van de World Games 2025. Deze editie vindt plaats in Chengdu, China. Naast beachkorfbal, blijft ook zaalkorfbal (8 tegen 8) een onderdeel op de World Games. Beachkorfbal zal worden gespeeld in een 4-tegen-4-format. In beide korfbaldisciplines zullen acht teams meedoen. Meer informatie vind je […]
Lees meer
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal
Zita Schröder toegevoegd aan TeamNL Korfbal
Bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode maken bekend dat Zita Schröder (PKC/Vertom) is toegevoegd aan de selectie van TeamNL Korfbal. Schröder krijgt daarmee de Topsportstatus van het NOC*NSF. De 27-jarige Schröder was het hele seizoen een vaste waarde bij PKC/Vertom, waarmee ze onlangs nog de Kenonz Korfbal Leaguefinale in Ahoy won. In 2022 werd […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League