Skip to the main content

Drie RTC-toernooien in de herfstvakantie

Topkorfbal

Verspreid over het land vinden er in de herfstvakantie drie RTC-toernooien plaats. Regio Noord U15 speelt op woensdag 19 oktober, regio Midden/Zuid U15 op woensdag 26 oktober. Voor U17 en U19 is er op dinsdag 25 oktober een selectietoernooi.

De Pre-Challenge voor U15 regio Noord is bij Udiros in Nieuwehorne (Friesland) op woensdag 19 oktober. Deelnemers zijn: De Venen, De Hunze, De Wouden, Het Oosten, Zaanstad en Amsterdam.

De Pre-challenge voor U15 regio Midden en Zuid op 26 oktober is bij DeetosSnel in Dordrecht. Daaraan doen Alblasserwaard, Dordrecht, Rijnland, Den Haag, Midden Nederland, Randmeren, De Vallei, Rotterdam en Zuid mee.

U17 en U19
Naast de Pre-challenges voor U15, is er voor U17 en U19 een selectietoernooi bij PKC/Vertom in Papendrecht op dinsdag 25 oktober. Daarbij zijn de bondscoaches van Nederland U17 (Barry Schep en assistenten Stijn Hoekstra en Lotte van Montfort) en Nederland U19 (Leon Simons en assistent Dennis Doves) aanwezig, zij zullen spelers selecteren en uitnodigen voor de voorselectietrainingen. Deze trainingen zijn op maandagavond in Zeist, vanaf maandag 31 oktober tot aan de Talenten Challenge die tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam gespeeld wordt. U17 speelt daar op 27 en 28 december, U19 op 29 en 30 december. Tijdens deze Talenten Challenge kiezen de bondscoaches hun definitieve selectie voor Nederland U17 en Nederland U19 seizoen 2023.

Voor het complete speelschema van deze RTC-toernooien klik je hier, de reglementen lees je hier.

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal