Skip to the main content

Drie RTC-toernooien in de herfstvakantie

Topkorfbal

Verspreid over het land vinden er in de herfstvakantie drie RTC-toernooien plaats. Regio Noord U15 speelt op woensdag 19 oktober, regio Midden/Zuid U15 op woensdag 26 oktober. Voor U17 en U19 is er op dinsdag 25 oktober een selectietoernooi.

De Pre-Challenge voor U15 regio Noord is bij Udiros in Nieuwehorne (Friesland) op woensdag 19 oktober. Deelnemers zijn: De Venen, De Hunze, De Wouden, Het Oosten, Zaanstad en Amsterdam.

De Pre-challenge voor U15 regio Midden en Zuid op 26 oktober is bij DeetosSnel in Dordrecht. Daaraan doen Alblasserwaard, Dordrecht, Rijnland, Den Haag, Midden Nederland, Randmeren, De Vallei, Rotterdam en Zuid mee.

U17 en U19
Naast de Pre-challenges voor U15, is er voor U17 en U19 een selectietoernooi bij PKC/Vertom in Papendrecht op dinsdag 25 oktober. Daarbij zijn de bondscoaches van Nederland U17 (Barry Schep en assistenten Stijn Hoekstra en Lotte van Montfort) en Nederland U19 (Leon Simons en assistent Dennis Doves) aanwezig, zij zullen spelers selecteren en uitnodigen voor de voorselectietrainingen. Deze trainingen zijn op maandagavond in Zeist, vanaf maandag 31 oktober tot aan de Talenten Challenge die tijdens de Korfbal Challenge in Rotterdam gespeeld wordt. U17 speelt daar op 27 en 28 december, U19 op 29 en 30 december. Tijdens deze Talenten Challenge kiezen de bondscoaches hun definitieve selectie voor Nederland U17 en Nederland U19 seizoen 2023.

Voor het complete speelschema van deze RTC-toernooien klik je hier, de reglementen lees je hier.

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal Leagueverkiezingen 2023/2024
Traditiegetrouw worden aan het einde van het seizoen de Korfbal Leagueverkiezingen gehouden. In zes categorieën worden de prijzen verdeeld, per categorie zijn er drie genomineerden. De nominaties zijn nu bekend! Beste speelster: Nienke Hintzbergen (PKC/Vertom) Daniëlle Boadi (DVO/Transus) Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom) Beste speler: Richard Kunst (PKC/Vertom) Daan Preuninger (Fortuna) Jelmer Jonker (PKC/Vertom) Beste speelster U21: […]
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 7
Op Bevrijdingsdag stond voor de Dameskorfbal Topklasse gewoon de zevende speelronde op het programma. Met veel spannende wedstrijden! Bij maar liefst vier van de zes wedstrijden was er een eindstand van slechts één goal verschil. Topklasse A Spes/VIOS – Be Quick Spes/VIOS verloor in de zaal nog tweemaal van Be Quick in de play-offs, dus […]
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #2
Na een korfbalvrij weekend rondom Koningsdag werd er afgelopen weekend weer een speelronde in de Ereklasse afgewerkt. Een paar dagen eerder speelden zaalfinalisten PKC en DVO al een doordeweekse wedstrijd.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal