Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal is wereldkampioen!

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal heeft zojuist in Boedapest het eerste officiële WK U21 op zijn naam geschreven. Het U21-team van bondscoach Kees Vlietstra versloeg in de finale België U21 met 21-18 De ruststand was 11-8.

Nederland starte met de volgende beginopstelling: Tim Flokstra, Carlo de Vries, Sanne van der Werff, Kim Petersen, (eerste aanval) en Leander Zwolle, Joren van Nieuwenhuijzen, Brett Zuijdwegt, Saskia van der Zee (eerste verdediging).

België begon de wedstrijd sterk en kwam zelfs op voorsprong (2-3), maar zag daarna wel Nederland de overhand nemen. Bret Zuijdwegt zorgde voor het eerste verschil van twee punten (5-3), waarna Talent TeamNL Korfbal uitliep naar een 11-8 ruststand. Ook in het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd. België kwam zelfs nog terug tot één verschil (18-17). Topscorer aan Nederlandse zijde was Carlo de Vries met zes goals.

Talent TeamNL Korfbal had de finale van het IKF IKF U21 World Korfball Championship bereikt door in de poulefase te winnen van België U21, Tsjechië U21, Engeland U21 en Hongkong U21. In de halve finale was Oranje te sterk voor Portugal U21. België U21 werd in de poule tweede achter Nederland en rekende in de halve finale af met Chinees Taipei.

Laatste keer

Voor Kim Petersen, Leander Zwolle, Tim Flokstra, Lieneke Pries, Terrenc Griemink en Arjen van Houwelingen was dit het laatste toernooi met Talent TeamNL Korfbal. Zij zijn volgend seizoen te oud om nog voor U21 uit te mogen komen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

U21 op overtuigende wijze Europees kampioen
Internationaal U21, U19, U17
U21 op overtuigende wijze Europees kampioen

Talent TeamNL Korfbal is zaterdag op overtuigende wijze Europees kampioen geworden door België U21 met 21-12 te verslaan. De finale van het IKF U21 European Korfball Championship in Tsjechië kende een gelijkopgaande start, waarna Talent TeamNL Korfbal al snel de wedstrijd naar zich toe trok.

Lees meer
Geen European Korfball Tour voor PKC en TOP
Internationaal Topkorfbal
Geen European Korfball Tour voor PKC en TOP

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft woensdag bekendgemaakt dat ook de European Korfball Tour dit korfbalseizoen geen doorgang vindt. De finaleronde van deze experimentele clubcompetitie zou van 11 tot en met 13 februari in Nederland gespeeld worden.

Lees meer
IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021
Internationaal
IKF verplaatst EK en WK U21 naar 2021

De Internationale Korfbal Federatie (IKF) heeft zojuist het nieuws naar buiten gebracht dat het EK en het WK U21 naar 2021 worden verplaatst. Dit als gevolg van de wereldwijde verspreiding van het coronavirus en alle bijkomende onzekerheden. Donderdag maakte de IWGA al bekend dat de World Games van juli 2021 naar juli 2022 gaan.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6