Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal is wereldkampioen!

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal heeft zojuist in Boedapest het eerste officiële WK U21 op zijn naam geschreven. Het U21-team van bondscoach Kees Vlietstra versloeg in de finale België U21 met 21-18 De ruststand was 11-8.

Nederland starte met de volgende beginopstelling: Tim Flokstra, Carlo de Vries, Sanne van der Werff, Kim Petersen, (eerste aanval) en Leander Zwolle, Joren van Nieuwenhuijzen, Brett Zuijdwegt, Saskia van der Zee (eerste verdediging).

België begon de wedstrijd sterk en kwam zelfs op voorsprong (2-3), maar zag daarna wel Nederland de overhand nemen. Bret Zuijdwegt zorgde voor het eerste verschil van twee punten (5-3), waarna Talent TeamNL Korfbal uitliep naar een 11-8 ruststand. Ook in het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd. België kwam zelfs nog terug tot één verschil (18-17). Topscorer aan Nederlandse zijde was Carlo de Vries met zes goals.

Talent TeamNL Korfbal had de finale van het IKF IKF U21 World Korfball Championship bereikt door in de poulefase te winnen van België U21, Tsjechië U21, Engeland U21 en Hongkong U21. In de halve finale was Oranje te sterk voor Portugal U21. België U21 werd in de poule tweede achter Nederland en rekende in de halve finale af met Chinees Taipei.

Laatste keer

Voor Kim Petersen, Leander Zwolle, Tim Flokstra, Lieneke Pries, Terrenc Griemink en Arjen van Houwelingen was dit het laatste toernooi met Talent TeamNL Korfbal. Zij zijn volgend seizoen te oud om nog voor U21 uit te mogen komen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk