Skip to the main content

Talent TeamNL Korfbal is wereldkampioen!

Internationaal U21, U19, U17

Talent TeamNL Korfbal heeft zojuist in Boedapest het eerste officiële WK U21 op zijn naam geschreven. Het U21-team van bondscoach Kees Vlietstra versloeg in de finale België U21 met 21-18 De ruststand was 11-8.

Nederland starte met de volgende beginopstelling: Tim Flokstra, Carlo de Vries, Sanne van der Werff, Kim Petersen, (eerste aanval) en Leander Zwolle, Joren van Nieuwenhuijzen, Brett Zuijdwegt, Saskia van der Zee (eerste verdediging).

België begon de wedstrijd sterk en kwam zelfs op voorsprong (2-3), maar zag daarna wel Nederland de overhand nemen. Bret Zuijdwegt zorgde voor het eerste verschil van twee punten (5-3), waarna Talent TeamNL Korfbal uitliep naar een 11-8 ruststand. Ook in het tweede bedrijf bleef het een wedstrijd. België kwam zelfs nog terug tot één verschil (18-17). Topscorer aan Nederlandse zijde was Carlo de Vries met zes goals.

Talent TeamNL Korfbal had de finale van het IKF IKF U21 World Korfball Championship bereikt door in de poulefase te winnen van België U21, Tsjechië U21, Engeland U21 en Hongkong U21. In de halve finale was Oranje te sterk voor Portugal U21. België U21 werd in de poule tweede achter Nederland en rekende in de halve finale af met Chinees Taipei.

Laatste keer

Voor Kim Petersen, Leander Zwolle, Tim Flokstra, Lieneke Pries, Terrenc Griemink en Arjen van Houwelingen was dit het laatste toernooi met Talent TeamNL Korfbal. Zij zijn volgend seizoen te oud om nog voor U21 uit te mogen komen.

Foto: Marco Spelten, Actiefotografie.nl

Gerelateerde artikelen

WK U21 in Taiwan definitief van de baan
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 in Taiwan definitief van de baan

Het IKF U21 World Korfball Championship in Taiwan gaat definitief niet door. Dat heeft de Internationale Korfbal Federatie (IKF) donderdag bekendgemaakt. In 2020 werd al besloten het toernooi te verplaatsen naar juli van dit jaar, maar nu gaat er dus definitief een streep door het WK voor de youngsters.

Lees meer
Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel
Internationaal TeamNL Korfbal
Routiniers leiden TeamNL Korfbal naar ruime zege en tiende wereldtitel

Nederland heeft op het WK in Zuid-Afrika z’n favorietenrol waargemaakt. In de finale versloeg TeamNL Korfbal België met 31-18. Het is de tiende wereldtitel voor Oranje, dat alleen in 1991 de WK-zege aan de aartsrivaal moest laten.

Lees meer
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup
Internationaal
#ECUP2020: Fortuna pakt voor de derde maal Europa Cup

De finale van de Europa Cup 2020 ging tussen de Nederlands Kampioen Fortuna/Delta Logistiek en Belgisch Kampioen Kwik. De titel werd een makkelijke prooi voor de Delftse ploeg, waar het trainersduo Ard Korporaal/Damien Folkerts het contract met drie jaar verlengde.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #12.3: PKC en Fortuna treffen elkaar opnieuw in finale
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Koen van Roekel