Nationale selecties

TeamNL Korfbal is de regerend World Games-, wereld- en Europees kampioen.
Op deze pagina vind je ook de status van de overige nationale selecties.

TEAMNL KORFBAL

1 Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta Logistiek)
2 Esther Cordus (KZ/Thermo4U)
3 Barbara Brouwer (TOP/LITTA)
4 Brett Zuijdwegt (PKC/Vertom)
5 Sanne van der Werff (PKC/Vertom)
6 Jet Hendriks (TOP/LITTA)
7 Celeste Split (TOP/LITTA)
8 Marjolijn Schenk (KZ/Thermo4U)
9 Fleur Hoek (Fortuna/Delta Logistiek)
10 Richard Kunst (PKC/Vertom)
11 Olav van Wijngaarden (PKC/Vertom)
14 Harjan Visscher (Fortuna/Delta Logistiek)
15 Mick Snel (TOP/LITTA)
16 Alwin Out (KZ/Thermo4U)
17 Laurens Leeuwenhoek (PKC/Vertom)
19 Jelmer Jonker (PKC/Vertom)
20 Daan Preuninger (Fortuna/Delta Logistiek)
23 Koen van Roekel (DVO/Accountor)

Selectiestatus
Julia Schuiling (TOP/LITTA)
Terrenc Griemink (GG/IJskoud de Beste)

Met de voorlopige selectie maakt TeamNL Korfbal zich op voor het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België). Voorafgaand, in mei en juni, gaat TeamNL Korfbal bij drie verenigingen langs in het kader van de This is Korfball Tour. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS).

Vaste staf TeamNL Korfbal

Bondscoach – Jan Niebeek
Asisstent-bondscoach – Ruben Boode
Fysiotherapeut – Ada Jansen
Arts – Anne van Vegchel
Teammanager – Bibi Terlouw

Overige staf TeamNL Korfbal

Fysieke trainer – Teun Thomassen
Embedded scientist  – Maaike Willemsen
Persvoorlichter – Roelof Jan Vochteloo (roelof-jan.vochteloo@knkv.nl)

TALENT TEAMNL KORFBAL (U21)

Met de U22-groep, die in voorbereiding was op het uitgestelde en vervolgens wederom geschrapte U21-WK in Taiwan, traint bondscoach Kees Vlietstra op Papendal toe naar een afsluitende stage in de zomer.

Parallel aan deze ‘oude’ groep traint Vlietstra nu op zaterdag met een brede voorselectie U21. Deze groep bestaat uit spelers en speelsters, die niet uitkomen in de (Reserve) Korfbal League en nu dus geen wedstrijden spelen. In september volgen extra selectierondes om zo te komen tot een selectie, die zich richt op het EK U21 in 2022.

Staf Talent TeamNL Korfbal

Bondscoach – Kees Vlietstra
Assistent-bondscoach – Mike Vlietstra
Fysiotherapeut – Ada Jansen
Arts – Anne van Vegchel
Teammanager – Albert Nijenhuis

NEDERLAND U19

Voor Nederland U19 voor het jaar 2021 staan tot en met maandag 31 mei zes voorselectie-trainingen gepland. Deze vinden plaats op het terrein van Koveni in Nieuwegein. De talenten die hiervoor in aanmerking komen zijn hier inmiddels over geïnformeerd. Met de uiteindelijke selectie van spelers en speelsters, die in 2022 laatstejaars U19 zijn, speelt Nederland U19 eind september de IKF U21 Korfball World Cup in Frankrijk. Dit event is onlangs door de IKF, na het wegvallen van meerdere toernooien, eenmalig aan de internationale kalender toegevoegd en staat los van de wereldranglijst.

In het najaar vervolgt U19 met nieuwe selecties vanuit bovengenoemde groepen en na de Talenten Challenge maakt Simons de selectie van Nederland U19 bekend. Met die groep werkt hij toe naar het IKF U19 World Korfball Championship, april 2022 in Tsjechië.

Staf Nederland U19

Bondscoach – Leon Simons
Assistent-bondscoach – Erik Luyk
Fysiotherapeut – Jan Koenrades
Arts – Sandra Chung
Teammanager – Dick van Remmerden
Teammanager – Eric Geijtenbeek

NEDERLAND U17
Staf Nederland U17

Bondscoach Barry Schep en assistent-bondscoach Stijn Hoekstra gaan bij de RTC’s langs om zo in overleg met hun coaches een voorselectie te kunnen maken voor volgend seizoen. Na de zomer start Schep met zijn U17-voorselectie en na afloop van de Talenten Challenge maakt Schep Nederland U17 bekend. Deze groep doet in juni 2022 mee aan de Korfball World Cup U17 in Eindhoven.

Bondscoach – Barry Schep
Assistent-bondscoach – Stijn Hoekstra