Skip to the main content

U17 KWC 2024 – dag 2

U21, U19, U17

Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023.

Nederland U17 – Chinese Taipei (finale)
Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK U17 tussen Nederland en titelverdediger Chinese Taipei. De spanning was zichtbaar op de gezichten van de speelsters en spelers en de ambiance was fantastisch. Het duurde even voor de eerste goal viel, maar Merel van den Brink (DVO/Transus) opende de score na drie minuten vanaf de strafworpstip. Verdedigend begon Nederland wederom ijzersterk, waarbij de opdracht al snel duidelijk werd: de aangeef – en daarmee de doorbraak – eruit houden. Na een goede periode, waarin Nederland uitliep naar 7-2, stokte het aanvallend waardoor de druk op de verdediging groter en groter werd. Uiteindelijk brak Jana Driesprong (PKC/Vertom) met een knappe doorbraak de ban. Bij rust was het verschil zes (9-3). Na rust liep Nederland verder weg, maar kreeg Chinese Taipei ook veel strafworpen mee. Josse Scheenstra en Levi van Nieuwenhuijzen namen een groot deel van de doelpunten voor hun rekening en ondanks dat de Taiwanezen mee konden scoren, werd het verschil toch nog aanzienlijk. In het laatste deel van de wedstrijd begon het wisselen en zo had iedereen zijn of haar aandeel in de overwinning en daarmee het heroveren van de titel. Bondscoach Barry Schep sluit daarmee zijn carrière als bondscoach af als wereldkampioen. (Uitslag: 26-15)

Nederland U17 – België U17 (halve finale)
De halve finale, tegen België dat als tweede eindigde in poule B. Op dag 1 verloren de Belgen van Chinees Taipei waardoor Nederland de Zuiderburen al in de halve finale trof. Nederland begon een beetje aftastend, met een gemiste strafworp van Merel van den Brink maar daarna kwam de ploeg meer los. Verdedigend stond het als een huis, met veel snelle steals. Daardoor kwamen de Belgen vaak niet verder dan één poging en meer dan eens kwam er helemaal geen kans. Daardoor was de halve finale eigenlijk geen moment spannend, terwijl dat van te voren wel werd verwacht. Bij rust was het 12-2. Na rust was het België dat als eerste scoorde, maar vervolgens vergrootte Oranje de voorsprong dankzij onder andere goals van Jana Driesprong, Eline Huesken en Shayn Tims. In de loop van de tweede helft werd er volop gewisseld: alle internationals kregen speeltijd. De overwinning kwam geen moment in gevaar en met een ruime overwinning plaatste Nederland U17 zich voor de finale op zondagmiddag. De tegenstander in de finale was Chinees Taipei dat met 25-15 van Tsjechië won. (Uitslag: 25-11)

Gerelateerde artikelen

WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Internationaal U21, U19, U17
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 1
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 1
Eindhoven is dit weekend het decor van de 24e editie van de U17 Korfball World Cup. Op zaterdag wordt de poulefase gespeeld, zondag zijn de halve finales en de finale. De toegang is gratis, maar voor wie niet in Eindhoven aanwezig kan zijn, zijn de wedstrijden ook te volgen via de livestreams van de IKF.
Lees meer
Volg TeamNL Korfbal op de weg naar Catalonië!
TeamNL Korfbal
Volg TeamNL Korfbal op de weg naar Catalonië!
In de aanloop naar het EK Korfbal wordt TeamNL Korfbal gevolgd door een cameraploeg, die ‘De weg naar Catalonië’ vastlegt. Wekelijks worden fans via social media meegenomen in de trainingen, dagelijkse bezigheden van de atleten en dingen die er spelen in het team. Wat zijn de plannen van de nieuwe bondscoach Ard Korporaal? Hoe gaat […]
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal