Skip to the main content

U19 EKC – dag 2

Internationaal U21, U19, U17

De tweede dag van het Open EK U19 in Catalonië. Nederland U19 speelt haar poulewedstrijden in Sitges, met als tegenstanders Engeland U19 en Portugal U19. Voor een terugblik op dag 1 klik je hier.

Nederland U19 – Engeland U19
Dag twee van het toernooi begon voor Nederland met het duel met Engeland U19. Nederland kende een moeizame start, met name aanvallend. Er waren kansen genoeg, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Bovendien was de ploeg van Simons niet altijd even zuiver in de passing waardoor het allemaal onrustig en enigszins slordig oogde. In het eerste kwart scoorde Oranje nog vijf keer, maar in het tweede kwart vielen er slechts drie doelpunten in acht minuten (8-2 rust).

Direct na rust, waarin Dennis Noordermeer op de plek van Gideon Gort kwam, was het Jeroen Boonstra die scoorde, gevolgd door een mooie goal van Roos Hom na een goede loopactie vanuit de ruimte. Toch bleef het onrustig, ook verdedigend. Er werden veel vrije ballen weggegeven, waar Engeland wel raad mee wist. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam Amber Klaren op de plek van Sigrid Kuipers en bij de start van het vierde kwart kwamen Chelsea Mooi (voor Jinthe Kraaijeveld) en Gideon Gort (voor Dennis Noordermeer) in de ploeg. Het veranderde niet veel in het spelbeeld, aanvallend bleef het stroef. Uiteindelijk eindigde Oranje wel op twintig goals, maar richting de laatste poulewedstrijd is er nog genoeg ruimte voor verbetering. (Uitslag: 20-7)

Portugal U19 – Nederland U19
Het laatste duel van de zaterdag in Sitges was dat tussen Nederland U19 en Portugal U19. De start van het duel was erg moeizaam, het duurde maar liefst zes minuten in het eerste kwart voor Chelsea Mooi de openingsgoal maakte. Verdedigend deed Nederland wat het tot nu toe alle wedstrijden deed: veel drukgeven en snel de bal onderscheppen. Toch kon men niet voorkomen dat ook de Portugezen wat terugdeden en na het eerste kwart was het dan ook 1-3. In het tweede kwart vielen de goals makkelijker aan Nederlandse zijde en werd er meer gespeeld, maar verslapte de verdediging ook. Portugal miste de eerste strafworp, maar slaagde er even later in om drie goals op rij te maken waardoor de schade bij rust beperkt bleef (5-12).

Na rust schoot Jeroen Boonstra zijn eerste bal direct binnen: hij zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Er leek wat meer schwung in de ploeg te zitten en er werden heel veel kansen gecreëerd. Verdedigend werd vooral in het laatste kwart de druk nog weer opgevoerd, waardoor de Portugezen er slechts mondjesmaat uit kwamen. Sigrid Kuipers, Gideon Gort en Roos Hom kwamen in het laatste kwart nog in de ploeg. Het slotakkoord was voor Dennis Noordermeer die met een schitterende onehander de eindstand op het bord zette. Nederland U19 eindigt als poulewinnaar en speelt zondagochtend de halve finale tegen Tsjechië U19. (Uitslag: 9-29)

 

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal