Skip to the main content

U19 EKC – dag 2

Internationaal U21, U19, U17

De tweede dag van het Open EK U19 in Catalonië. Nederland U19 speelt haar poulewedstrijden in Sitges, met als tegenstanders Engeland U19 en Portugal U19. Voor een terugblik op dag 1 klik je hier.

Nederland U19 – Engeland U19
Dag twee van het toernooi begon voor Nederland met het duel met Engeland U19. Nederland kende een moeizame start, met name aanvallend. Er waren kansen genoeg, maar de scherpte in de afronding ontbrak. Bovendien was de ploeg van Simons niet altijd even zuiver in de passing waardoor het allemaal onrustig en enigszins slordig oogde. In het eerste kwart scoorde Oranje nog vijf keer, maar in het tweede kwart vielen er slechts drie doelpunten in acht minuten (8-2 rust).

Direct na rust, waarin Dennis Noordermeer op de plek van Gideon Gort kwam, was het Jeroen Boonstra die scoorde, gevolgd door een mooie goal van Roos Hom na een goede loopactie vanuit de ruimte. Toch bleef het onrustig, ook verdedigend. Er werden veel vrije ballen weggegeven, waar Engeland wel raad mee wist. Vlak voor het einde van het derde kwart kwam Amber Klaren op de plek van Sigrid Kuipers en bij de start van het vierde kwart kwamen Chelsea Mooi (voor Jinthe Kraaijeveld) en Gideon Gort (voor Dennis Noordermeer) in de ploeg. Het veranderde niet veel in het spelbeeld, aanvallend bleef het stroef. Uiteindelijk eindigde Oranje wel op twintig goals, maar richting de laatste poulewedstrijd is er nog genoeg ruimte voor verbetering. (Uitslag: 20-7)

Portugal U19 – Nederland U19
Het laatste duel van de zaterdag in Sitges was dat tussen Nederland U19 en Portugal U19. De start van het duel was erg moeizaam, het duurde maar liefst zes minuten in het eerste kwart voor Chelsea Mooi de openingsgoal maakte. Verdedigend deed Nederland wat het tot nu toe alle wedstrijden deed: veel drukgeven en snel de bal onderscheppen. Toch kon men niet voorkomen dat ook de Portugezen wat terugdeden en na het eerste kwart was het dan ook 1-3. In het tweede kwart vielen de goals makkelijker aan Nederlandse zijde en werd er meer gespeeld, maar verslapte de verdediging ook. Portugal miste de eerste strafworp, maar slaagde er even later in om drie goals op rij te maken waardoor de schade bij rust beperkt bleef (5-12).

Na rust schoot Jeroen Boonstra zijn eerste bal direct binnen: hij zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Er leek wat meer schwung in de ploeg te zitten en er werden heel veel kansen gecreëerd. Verdedigend werd vooral in het laatste kwart de druk nog weer opgevoerd, waardoor de Portugezen er slechts mondjesmaat uit kwamen. Sigrid Kuipers, Gideon Gort en Roos Hom kwamen in het laatste kwart nog in de ploeg. Het slotakkoord was voor Dennis Noordermeer die met een schitterende onehander de eindstand op het bord zette. Nederland U19 eindigt als poulewinnaar en speelt zondagochtend de halve finale tegen Tsjechië U19. (Uitslag: 9-29)

 

Gerelateerde artikelen

WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
WK U21 voor Talent TeamNL Korfbal start 6 juli
Aanstaande zaterdag, 6 juli, begint voor Talent TeamNL Korfbal het WK U21 in Turkije. De ploeg van bondscoach Kees Vlietstra bereidt zich deze week – samen met TeamNL Korfbal – voor op het toernooi in het Turkse Kemer. Vanaf zaterdag barst de strijd om de wereldtitel dan echt los. De verrichtingen van Talent TeamNL Korfbal […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 2
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 2
Nederland U17 werd zondag in Eindhoven wereldkampioen, na een 26-15 overwinning op titelverdediger Chinese Taipei. Voor bondscoach Barry Schep de ultieme afsluiter van zijn carrière als bondscoach, en revanche na de verloren finale van 2023. Nederland U17 – Chinese Taipei (finale) Een ramvolle sporthal de Vijfkamp was het decor van de finale van het WK […]
Lees meer
U17 KWC 2024 - dag 1
U21, U19, U17
U17 KWC 2024 - dag 1
Eindhoven is dit weekend het decor van de 24e editie van de U17 Korfball World Cup. Op zaterdag wordt de poulefase gespeeld, zondag zijn de halve finales en de finale. De toegang is gratis, maar voor wie niet in Eindhoven aanwezig kan zijn, zijn de wedstrijden ook te volgen via de livestreams van de IKF.
Lees meer

Topartikelen

Topkorfbal
NKD 2024
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal