Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse Round-Up

Dameskorfbal

De strijd om de plekken in de Dameskorfbal Zaalfinale is gestreden. Rosolo wist op zondag 2 april opnieuw vrij ruim te winnen van De Korfrakkers en werd daarmee de eerste finalist voor de Dameskorfbal Zaalfinale. DDW won op zondag 2 april de tweede play-off tegen Be Quick en sleepte daarmee een derde wedstrijd uit het vuur. Op dinsdagavond 4 april troffen de ploegen elkaar opnieuw. Net als in de eerste play-off was Be Quick dit keer de sterkste, wat betekent dat de Nulandse korfbalsters de strijd aan gaan met Rosolo in de Maaspoort in Den Bosch op 8 april. Bij de A-jeugd mogen De Korfrakkers A1 en SV Melderslo A1 het tegen elkaar op gaan nemen in de finale.

De Korfrakkers – Rosolo
De Erpse sporthal Ter Aa was het strijdtoneel voor de tweede play-off tussen Rosolo, dat eerste eindigde in de reguliere competitie, en De Korfrakkers, dat vierde werd. In het eerste duel vorige week won Rosolo overtuigend (27-15) en ook nu startte de Reuselse ploeg weer sterk aan de wedstrijd. Rosolo kwam op een 0-4 voorsprong, waarna De Korfrakkers kon beginnen aan damage control. Later in de eerste helft was het verschil tussen de twee ploegen wat kleiner en het lukte De Korfrakkers dan ook om de schade voor rust al wat te beperken. Met een 7-9 achterstand bij rust lagen er voor de Erpse korfbalsters in de tweede helft nog volop mogelijkheden. Het was echter Rosolo dat na rust snel duidelijk maakte dat er niets te halen viel. De ploeg liep uit naar 7-12 en dat bleek de nekslag voor De Korfrakkers, dat nog wel probeerde iets terug te doen, maar er eigenlijk nauwelijks meer aan te pas kwam. Bij een eindstand van 10-17 mag Rosolo zichzelf de eerste finalist noemen voor de Dameskorfbal Zaalfinale. (Uitslag: 10-17)

DDW – Be Quick
Na de spannende eerste play-off, die na een sterke slotfase van Be Quick naar de Nulandse korfbalsters ging, troffen DDW en Be Quick op zondag 2 april in de thuishal van DDW in Reusel. Het was DDW dat op een snelle 2-0 voorsprong kwam, maar Be Quick herstelde zich snel en kwam terug tot 2-2. Daarna duurde het lang voor er weer een doelpunt viel, maar uiteindelijk wist DDW opnieuw een gaatje van twee doelpunten te slaan. Dat gaatje bleef behouden in de eerste helft en bij een stand van 7-5 werd er gerust. Na rust scoorde Be Quick direct de aansluitingstreffer, maar daarna trok DDW een sprintje en liep de ploeg uit naar 10-6. Be Quick liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en maakte opnieuw een comeback. Bij een stand van 11-10 kon het opeens weer alle kanten uit. In een zenuwslopende slotfase gaf DDW de voorsprong echter niet meer weg en sleepte het een 14-12 overwinning en daarmee een derde wedstrijd uit het vuur. (Uitslag: 14-12)

Be Quick – DDW
De derde play-off tussen Be Quick en DDW werd op dinsdagavond 4 april gespeeld in de thuishal van Be Quick in Rosmalen. De winnaar van deze wedstrijd mocht zichzelf finalist van de Dameskorfbal Zaalfinale noemen. Be Quick had wat goed te maken na de vorige play-off en liet dat ook direct zien. Via 1-1 liep de ploeg uit naar 3-1 en later in de eerste helft zelfs naar 8-4. Dat gat van vier doelpunten werd door DDW echter al voor rust verkleind tot 8-6, wat betekende dat alles na rust nog mogelijk was. In de tweede helft was het opnieuw Be Quick dat sterk uit de startblokken schoot. De voorsprong werd weer vergroot naar een marge van vier. Hoewel DDW hard bleef werken en ook haar doelpuntjes meepikte, zag de ploeg haar kansen op een finaleplek steeds verder slinken. In de slotfase wist Be Quick uit te lopen naar vijf doelpunten verschil en bij een eindstand van 15-10 konden de Nulandse dames feest gaan vieren: zij nemen het op zaterdag 8 april op tegen Rosolo in de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. (Uitslag: 15-10)

A-jeugd
Ook bij de A-jeugd werden afgelopen weekend de play-offs gespeeld. De Korfrakkers A1 bemachtigde in eigen huis overtuigend de eerste finaleplek in de play-off tegen Rosolo A1. Na een zenuwachtige beginfase voor beide teams, liep De Korfrakkers al snel weg van Rosolo. Bij rust stond de thuisploeg al met 13-4 voor. Ook na rust bleef het verschil duidelijk. Uiteindelijk klonk het eindsignaal bij een stand van 26-10.

De play-off tussen SV Melderslo A1 en Altior A1 was spannender. Deze werd gespeeld in de thuishal van SV Melderslo in Horst. Altior kwam al vroeg op een 1-5 voorsprong, maar SV Melderslo vocht zich terug in de wedstrijd, waarna er bij een stand van 7-7 werd gerust. Na rust bleef het spannend. Pas in de slotfase wist SV Melderslo het verschil te maken, waarna er uiteindelijk nog relatief ruim werd gewonnen: 16-11.