Skip to the main content

Korfbal Challenge Avondprogramma – Dag 3

Korfbal Challenge

Op dag drie van de Korfbal Challenge, vrijdag 29 december, stond allereerst de wedstrijd tussen de Belgische Diamonds en China op het programma. Deze ploegen streden met elkaar om de vijfde en zesde plaats op deze Korfbal Challenge. De Belgen wonnen uiteindelijk overtuigend met 37-12. Nadien speelden de twee All Stars-teams, met als coaches de twee aanstaand assistent-bondscoaches, een fantastische demonstratiewedstrijd.

Diamonds – China
In de beginfase van de wedstrijd konden de Chinezen nog goed bijblijven. De Diamonds kwamen op 3-1, maar China scoorde de aansluitingstreffer dankzij een mooie doorbraak van Jing Zhao. Vervolgens bleef het tot 4-3 spannend, maar daarna liepen de Belgen uit naar een 10-3 voorsprong. Vooral de dames waren trefzeker bij de Diamonds: van de eerste tien goals waren er zeven afkomstig uit handen van de vrouwen. Uiteindelijk werd het tweede kwart ingegaan bij een stand van 12-4. In het tweede kwart vielen de doelpunten in eerste instantie wat minder makkelijk aan de Belgische zijde. Echter, verdedigend stond het goed. De Chinezen hadden bij momenten veel moeite met de druk van de Diamonds en misten reboundend lengte. Toch creëerden ze wel kansen, maar ze waren slordig in de afronding. De Belgische scoringsmachine daarentegen, kwam langzaam maar zeker weer op gang en uiteindelijk werd er bij een stand van 19-4 gerust. Noemenswaardig in de eerste helft was de loepzuivere Amber Engels, goed voor maar liefst vijf Belgische doelpunten.

In de tweede helft gingen de Belgen verder waar ze gebleven waren. Er werd volop gescoord, maar ook de Chinezen begonnen de korf nu steeds beter te vinden. Een vermakelijk derde kwart was het gevolg, waarin het spel, mede door de naar 15 seconden ingekorte schotklok die bij wijze van een experiment wordt getest deze Korfbal Challenge, snel op en neer ging. Opvallend moment was een gele kaart voor Lauren Denis van België na een fysieke overtreding op Jing Zhao aan het einde van het derde kwart. Dat werd na een mooie buzzerbeater van Joke van Maldeghem afgesloten met een 29-10 voorsprong voor de Diamonds. In het laatste kwart was de dominantie van de Belgen opnieuw goed zichtbaar. China had in de slotfase van de wedstrijd opnieuw moeite met scoren. De Diamonds daarentegen hadden het aanvallend goed voor elkaar. Door het overwicht in de rebound konden ze almaar blijven herhalen, wat resulteerde in lange aanvallen met mooie acties en de nodige doelpunten. Enkele seconden voor tijd was er nog een publiekswissel voor de Belgische topscoorder Amber Engels, die uiteindelijk negen goals wist te maken. De wedstrijd eindigde bij een stand van 37-12.
Wedstrijd terugkijken.

Allstars
Team Groen – Team Zwart
Na de wedstrijd om de vijfde plaats op de Korfbal Challenge was het tijd voor de Allstarsgame. Twee teams, beide met als coaches één van de nieuwe assistent-bondscoaches. Het zwarte team stond onder leiding van Leon Braunstahl en het groene team had als coach Samantha Schorn-Jonkman. Beide teams werden gevormd door speelsters en spelers uit de Dames Topklasse, de Korfbal League 2 en de Kenonz Korfbal League.

Team Zwart kwam al heel snel op voorsprong dankzij een goal van Veerle Mariën (DDW) maar Jesper Tolsma (Mid-Fryslân/ReduRisk) trok de stand weer gelijk. Daarna was het Team Groen, met uitblinker Frank Mostard (Blauw-Wit (A)) die de leiding nam, al werd het verschil nooit groter dan twee punten. Beide ploegen wisselden mooie acties af en hoewel niet alles even succesvol eindigde, vielen er toch een paar prachtige goals. Bij rust was het 12-10 in het voordeel van Team Groen, met daarbij vijf doelpunten van Mostard. In het derde kwart bleven beide ploegen dicht bij elkaar, Marije Visser (Mid-Fryslân) viel in bij Team Zwart en maakte direct de gelijkmaker (12-12). Hoogtepunt van het derde kwart was de schitterende achterwaartse buzzerbeater van Sydney Schol (KCC/CK Kozijnen) die daarmee Team Zwart op twee punten voorsprong zette (14-16). In de loop van het vierde kwart liep Team Zwart verder uit, onder andere via goals van Visser en een beauty van Kevin Dik (KZ/Keukensale.com). Maar, de combinatie tussen Mostard en Tim Dekker (TOP/IAA fresh) die werd afgerond door Mostard was ook zeker het vermelden waard (16-20). Uiteindelijk ging Team Zwart er, na een leuke wedstrijd, met 17-23 met de winst vandoor.