Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 2

Dameskorfbal

Na de tweede speelronde in de Dameskorfbal Topklasse zijn alleen Rosolo en VIOS/Spes nog ongeslagen. Melderslo en De Korfrakkers pakten hun eerste punten tegen respectievelijk Rooi en regerend landskampioen Be Quick. Laatstgenoemde staat, samen met Oranje Wit, na twee wedstrijden nog op nul punten.

Oranje Wit – Rosolo
Oranje Wit ontving op zondag 19 november Rosolo in de Venrayse thuishal. Waar Rosolo vorige week tegen Melderslo het vizier op scherp had staan, was dat tegen Oranje Wit wel anders. Het was dan ook de thuisploeg die een 2-0 voorsprong wist te nemen. Na een kwartier spelen had Rosolo de achterstand omgebogen naar een 2-3 voorsprong, maar aan beide kanten ging het aanvallend uiterst moeizaam. Oranje Wit kwam na de snelle voorsprong zelfs helemaal niet meer tot scoren in de eerste helft. Bij rust stond er dan ook een schamele 2-6 tussenstand op het scorebord. Na rust werd het spel beter aan de kant van de uitploeg en dat resulteerde in mooie doelpunten. Oranje Wit had het nog altijd lastig en langzaam maar zeker bouwde Rosolo de voorsprong verder uit. Bij een eindstand van 6-18 was het krachtsverschil tussen de twee ploegen, ondanks een zwakke eerste helft, duidelijk en mag Rosolo opnieuw twee punten bijschrijven in de Topklasse van het dameskorfbal. (Uitslag: 6-18)

De Korfrakkers – Be Quick
Na vorige week nipt verloren te hebben van titelkandidaat VIOS/Spes, mocht de jonge ploeg van De Korfrakkers op zondag 19 november in eigen hal aantreden tegen regerend landskampioen Be Quick. De Korfrakkers liet echter al snel zien dat het niet onder hoefde toen voor Be Quick. Lange tijd ging het gelijk tegen elkaar op en vlak voor rust wist de thuisploeg zelfs een gaatje van twee doelpunten te slaan. Bij een stand van 10-8 zochten de teams de kleedkamers op. Na rust zorgden Inge Friese en Zoë Voets er namens Be Quick voor dat de stand weer gelijk werd getrokken. Voor laatstgenoemde was het al haar vierde doelpunt van de middag. Daarna bleef het tot 16-16 spannend, maar in de slotfase kon De Korfrakkers uitlopen naar 20-16 en dat bleek de genadeklap. Een time-out aan de Nulandse zijde kon het verschil niet meer maken en het was De Korfrakkers dat bij een eindstand van 23-18 twee punten bij mocht schrijven. Landskampioen Be Quick staat hierdoor na twee wedstrijden nog puntloos onderaan. (Uitslag: 23-18)

Melderslo – Rooi
In de sporthal in het Limburgse Horst speelde Melderslo op zondag 19 november haar eerste thuiswedstrijd in de Topklasse na de promotie van afgelopen seizoen. Tegenstander was Rooi uit Sint-Oedenrode, waar de thuisploeg op het veld nog van verloor in een niet al te beste wedstrijd. Vandaag schoot Melderslo echter uit de startblokken en de ploeg kwam op een 4-0 voorsprong. Daarna kon Rooi wat terugdoen, maar Melderslo bleef de betere ploeg en het lukte de gasten voor rust niet om de schade te beperken. Bij een stand van 10-6 werd er gerust. In de tweede helft kon Melderslo het gat snel vergoten naar zes doelpunten. In de fase die volgde liep de thuisploeg beetje bij beetje verder weg. Verdedigend stond het goed aan de kant van Melderslo – Rooi kwam in de tweede helft slechts vier keer tot scoren – en ook aanvallend wist de Melderslose formatie de korf makkelijk te vinden. De wedstrijd eindigde bij een stand van 22-10, waarmee de eerste twee punten ook voor Melderslo een feit zijn. (Uitslag: 22-10)

DDW – VIOS/Spes
De Reuselse sporthal is ook de thuishaven van DDW uit Hooge Mierde en was op zondag 19 november het decor voor de wedstrijd tussen DDW en VIOS/Spes. Daar begon het spannend met een tussenstand van 2-2, maar niet lang daarna sloegen de korfbalsters van het combinatieteam uit Ottersum en Milsbeek voor het eerst een gaatje: 2-5. Verder weglopen lukte in de eerste helft nog niet en DDW kon de schade voor rust beperken tot een stand van 6-8. Daarmee lag alles nog open. VIOS/Spes kwam echter sterk uit de kleedlokalen en kon de voorsprong in de tweede helft wél uitbouwen. De gasten sloegen een gat van zes doelpunten daarmee werd het lastig voor de thuisploeg, die wel nog alles in werking stelde om de achterstand weg te poetsen. In de slotfase ging het gelijk tegen elkaar op, maar het door VIOS/Spes geslagen gat in de beginfase van de tweede helft bleek te groot om nog te dichten. Bij een stand van 14-20 klonk het eindsignaal en gingen de punten mee naar Ottersum en Milsbeek. (Uitslag: 14-20)

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl