Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 4

Dameskorfbal

Opnieuw verrassingen in de Dameskorfbal Topklasse, waar afgelopen weekend weer bleek hoe dicht het bij elkaar ligt. Oranje Wit is van de 0 af en ook Rooi en De Korfrakkers pakten punten. Daarmee staan er nu vijf ploegen op vier punten. Daarboven staat Rosolo, met acht punten op zak de enige nog ongeslagen ploeg. Ook afgelopen weekend werd verrassend eenvoudig van VIOS/Spes gewonnen.

De Korfrakkers – DDW
In de sporthal in Erp speelden De Korfrakkers en DDW tegen elkaar in een wedstrijd die lang spannend bleef. Tot 5-5 ging het gelijk tegen elkaar op. Een 5-6 voorsprong van DDW werd nog voor rust door de thuisploeg omgedraaid naar 7-6, waarmee de ploegen de kleedlokalen ingingen. Na rust lukte het De Korfrakkers een gaatje te slaan, maar van echt uitlopen was geen sprake en de ploeg uit Hooge Mierde kon dan ook blijven hopen op een goede afloop. Pas in de slotfase kon De Korfrakkers op drie goals verschil komen en dat verschil bleek voor de gasten uiteindelijk te groot om nog te overbruggen. Bij een eindstand van 17-14 bleven de twee punten in Erp en blijft de aansluiting met de top vier ook voor De Korfrakkers behouden. (Uitslag: 17-14)

Be Quick – Rooi
Be Quick, dat vorige week nog verraste tegen VIOS/Spes, had het in eigen sporthal ontzettend lastig tegen Rooi, dat de laatste twee wedstrijden juist verloor. In eerste instantie leek het de goede kant op te gaan toen er een 6-3 voorsprong werd genomen in de eerste helft. Echter, Rooi kwam sterk terug en bij rust stond er plots een 6-7 voorsprong op het scorebord voor de gasten uit Sint-Oedenrode. De na haar zwangerschap teruggekeerde Mijntje Ottens-Roefs maakte daar direct na rust weer 7-7 van, maar de thuisploeg kon niet doordrukken. Rooi liep via 7-11 uit naar 8-15. Be Quick probeerde er nog het beste van te maken, maar kwam uiteindelijk niet verder dan 10-15. Daarmee blijft de ploeg steken op twee punten, waar Rooi nu knap op vier punten staat. (Uitslag: 10-15)

Oranje Wit – Melderslo
Melderslo mocht dit weekend aantreden voor de streekderby tegen Oranje Wit. In de Venrayse sporthal kwam de uitploeg, die vorige week in een spannende wedstrijd tegen De Korfrakkers nog knap aan het langste eind trok, nooit echt in haar spel. Oranje Wit was feller en straalde meer beleving uit, al vielen de doelpunten aan beide kanten niet bepaald makkelijk. Bij rust stond er een schamele 5-3 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. Daarmee was voor Melderslo alles nog mogelijk, maar ook in de tweede helft lukte het de ploeg niet om het tij te keren. Oranje Wit liep uit naar 7-3 en kon het verschil even later zelfs op vijf goals brengen. Dat bleek de genadeklap voor Melderslo, dat in de slotfase nog terug kwam tot op drie doelpunten verschil. Dat mocht echter niet meer baten en het was Oranje Wit dat bij een 13-10 eindstand de eerste punten mocht vieren. (Uitslag: 13-10)

Rosolo – VIOS/Spes
VIOS/Spes ging vorige week al onverwacht onderuit tegen Be Quick en op zondag 4 december bleek ook Rosolo een maatje te groot. In de eerste helft leek het verschil nog niet zo groot. Tot 4-4 ging het gelijk tegen elkaar op en daarna nam VIOS/Spes zelfs een 4-6 voorsprong. Die was echter niet van lange duur en bij rust was het de thuisploeg die op een 11-9 voorsprong stond. Daarmee was er nog niets beslist na de eerste speelhelft. Echter, net als vorige week ging het in de tweede helft mis bij VIOS/Spes. Waar Rosolo er lustig op los scoorde, stagneerde het scoren aan de andere kant volledig. Het vertrouwen bij VIOS/Spes was ver te zoeken en de ploeg kwam in de tweede helft slechts twee keer tot scoren. Rosolo liep snel uit en uiteindelijk klonk bij een eindstand van 25-11 het eindsignaal. Daarmee doet de Reuselse formatie goede zaken. Het gat met de andere ploegen is na vier speelrondes al vier punten en daarmee ligt Rosolo nu al op koers voor een play-offplaats. (Uitslag: 25-11)

Archieffoto: Marco Spelten, Korfbalfoto