Skip to the main content

Dameskorfbal Topklasse ’23-’24, ronde 7

Dameskorfbal

Ook de competitie in de Dameskorfbal Topklasse is na de winterstop weer hervat. In de eerste speelrondes van 2024 was er opnieuw een overtuigende overwinning voor het nog altijd ongeslagen Rosolo. VIOS/Spes verstevigde de tweede plaats door te winnen van Melderslo. Ook Be Quick en DDW pakten punten en houden daarmee de aansluiting met de top.

De Korfrakkers – Rosolo
De Korfrakkers nam het op zondag 14 januari in de thuishal op tegen koploper Rosolo. Van De Korfrakkers-trainer Jacques Kop Jansen werd afgelopen week bekend dat hij na dit seizoen afscheid neemt van de Erpse korfbalvereniging. Van Rosolo-trainster Ilse van Gompel was al bekend dat dit haar laatste seizoen wordt bij Rosolo. In de beginfase van de wedstrijd ging het gelijk tegen elkaar op en maakten de ploegen het elkaar verdedigend lastig. Na een minuut of tien ging het aan de Rosolo-zijde aanvallend beter lopen, wat resulteerde in een 3-7 ruststand. In de tweede helft scoorde bleef Rosolo mondjesmaat doorscoren, waar De Korfrakkers verzaakte in de afronding. Hoewel het aantal goals niet overhield, kon Rosolo de wedstrijd rustig uitspelen tot een eindstand van 7-13. Daarmee blijft de Reuselse formatie ongeslagen aan kop staan in de Topklasse, met een marge van vier punten op nummer 2 VIOS/Spes. (Uitslag: 7-13)

DDW – Rooi
DDW speelde op zondag 14 januari een thuiswedstrijd tegen Rooi uit Sint-Oedenrode. De thuisploeg vloog uit de startblokken en kon een snelle voorsprong nemen, die vervolgens in rap tempo werd uitgebouwd naar 6-1. Daarna stokte het scorend aan de DDW-zijde, wat Rooi in de gelegenheid bracht om terug in de wedstrijd te komen. Dat deed de ploeg met verve en bij rust stond er een gelijke stand van 8-8 op het scorebord. In de tweede helft nam DDW opnieuw het initiatief, al was dat minder overtuigend dan in de eerste helft. Rooi kon na de 13-10 opnieuw aanhaken en in de slotfase van de wedstrijd stond het weer gelijk: 14-14. Het was DDW dat vervolgens liet zien over de langste adem te beschikken. Fieke Hermans tekende voor de 15-14, waarna de thuisploeg nog een eindsprintje trok. Bij een eindstand van 17-14 kon DDW opgelucht ademhalen en moest Rooi zonder punten naar huis. (Uitslag: 17-14)

Be Quick – Oranje Wit
Be Quick verwelkomde op zondag 14 januari hekkensluiter Oranje Wit uit Leunen. Ook bij Oranje Wit zwaait hoofdtrainer Davy Wind af na dit seizoen, zo werd afgelopen week bekend. Om zijn afscheid niet gepaard te laten gaan met degradatie, kon Oranje Wit de punten goed gebruiken. Echter, ook Be Quick is weer op de weg naar boven, wat zorgde voor de nodige spanning in de sporthal in Rosmalen. Tot 3-3 ging het gelijk op, maar daarna kon de thuisploeg een gaatje slaan. Via 5-3 werd het 7-4 en mede dankzij een loepzuivere Zoë Voets kon Be Quick die voorsprong vasthouden. Een wedstrijd met veel doelpunten was het niet: met nog enkele minuten te spelen stond 11-8. Het was Be Quick dat in die laatste paar minuten nog twee maal de korf wist te vinden, waardoor de Nulandse formatie uiteindelijk toch vrij overtuigend wist te winnen. De ploeg klimt dankzij deze overwinning naar de vierde plaats op de ranglijst, waar Oranje Wit het gat met de middenmoot groter ziet worden. (Uitslag: 13-8)

VIOS/Spes – Melderslo
Melderslo trad in Gennep aan tegen VIOS/Spes voor een Limburgse derby. De gasten waren duidelijk nog niet wakker en keken dan ook binnen de kortste keren tegen een 4-0 achterstand aan. Met een vroege time-out zette coach Edwin Griesheimer zijn ploeg weer op scherp, waarna Melderslo terug wist te komen tot 4-4. Verder dan dat liet VIOS/Spes het niet komen en de ploeg nam het initiatief weer over. Toch wist Melderslo nu wel bij te blijven, wat resulteerde in een ruststand van 9-9. Na rust kende VIOS/Spes een sterke fase, waarin de ploeg een hoog rendement behaalde. VIOS/Spes liep uit naar 17-11 en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Echter, Melderslo had nog een slotoffensief in huis en kwam in de slotminuten nog terug tot 19-17. Daarmee werd het nog even spannend, maar VIOS/Spes deelde de genadeklap uit door snel achter elkaar de 20-17 en de 21-17 te scoren. Daarmee bleven de punten in Gennep en verstevigt VIOS/Spes de tweede plaats op de ranglijst. (Uitslag: 21-17)

Archieffoto: Clemens van Santvoort, Korfbalfoto