Skip to the main content

Play of the Week ronde 12 en 13

Korfbal League Topkorfbal

Twee rondes van de Play of the Week in één, vanwege de uitgestelde wedstrijd uit ronde twaalf tussen Fortuna en PKC. Extra veel te kiezen dus deze week, we maken het je niet makkelijk. Kies je voor een wonderschoon doelpunt in de buzzer of toch liever een blok?

De drie mooiste momenten uit speelronde twaalf zijn:

De onehander van Robbe de Wit (DVO/Transus). De Wit is al het hele seizoen van onschatbare waarde voor de Bennekommers, met een karrevracht aan rebounds en steals. Maar niet alleen Gertjan Meerkerk kan bijzonder mooie doelpunten maken, ook dit pareltje van De Wit mag er zijn.

Max Malestein (DOS’46) liet op bezoek in Harderwijk zien dat je altijd scherp moet blijven in de verdediging. Eén moment van onoplettendheid en je bent gezien. Malestein beloont zijn slimmigheidje met een knappe onehander.

De wedstrijd tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/Vertom werd op dinsdagavond gespeeld. Een verdedigend duel waarin de doelpunten schaars waren. Ook de vrouwelijke topscorer allertijden, Celeste Split, kreeg flink wat druk van haar directe tegenstandster Sanne van der Werff. En Van der Werff laat al in het begin van de wedstrijd direct merken dat ze er is, met dit lekkere blok.

Dan de momenten uit ronde dertien.

Allereerst een blok. Eén met de hoofdletter B. Menno van der Neut (DVO/Transus) moest het doen met een invalbeurt en direct nadat hij in het veld kwam, scoorde hij. ‘Not in my house’ moet Jelmer Jonker (PKC/Vertom) daarna gedacht hebben, want even later kreeg Van der Neut een hard blok om zijn oren.

Het tweede moment is de bijzonder knappe buzzerbeater van Matté Lipke (KZ/Thermo4U). Hij viert zijn schitterende doelpunt terecht met de Koogse supporters.

Bij Unitas/Perspectief staat Mike van Boven vaak garant voor mooie doelpunten, Blauw-Wit heeft Jordi van Elburg. Negen treffers schreef hij op zijn naam in Harderwijk, maar dit was toch wel de allermooiste.

Stemmen doe je hier, tot en met dinsdag 28 februari. Succes!

Foto homepage: Anne van Vegchel, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League