Skip to the main content

RTC-toernooien met Hemelvaartsdag

Evenementen

Traditiegetrouw vinden op Hemelvaartsdag de RTC-toernooien op het veld plaats. Bij C.K.C. Maassluis komen de teams in de leeftijdscategorie U17 en U19 in actie, Unitas/Perspectief in Harderwijk organiseert het toernooi voor de leeftijdscategorie U15.

Ontwikkeling centraal
De RTC-toernooien in het voorjaar staan in het teken van het verder ontwikkelen van de selecties. “De trainers/coaches leren hun selecties tijdens deze toernooien beter kennen en halen daar ontwikkelpunten uit door wedstrijden te spelen. Er worden geen standen opgemaakt en geen winnaars uitgeroepen, omdat de ontwikkeling van de spelers en speelsters centraal staat. In dat kader krijgt ook iedereen evenveel speeltijd”, aldus Ruben Boode. “We hopen op twee locaties heel veel met plezier spelende kinderen te zien die willen leren.”

De toernooien zijn een opmaat naar de pre-challenges in het najaar en de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam in december, waar door de bondscoaches van Nederland U17 en Nederland U19 de selecties samengesteld worden.

De programma’s van RTC U15 en RTC U17/U19 en de reglementen vind je via de betreffende links.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
We tellen af naar de start van de Kenonz Korfbal League '23/'24! Op zaterdag 18 november om 17.30 uur openen promovendus HKC/Creon Kozijnen en regerend landskampioen PKC/Vertom het bal. Let's go!
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 1
Spanning en sensatie in de eerste speelronde van de Dameskorfbal Topklasse. Be Quick en DDW vochten een bloedstollend spannend duel uit, net als De Korfrakkers en VIOS/Spes. DDW en VIOS/Spes trokken aan het langste eind. Verder pakten Rooi en Rosolo hun eerste punten.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League