Skip to the main content

RTC-toernooien met Hemelvaartsdag

Evenementen

Traditiegetrouw vinden op Hemelvaartsdag de RTC-toernooien op het veld plaats. Bij C.K.C. Maassluis komen de teams in de leeftijdscategorie U17 en U19 in actie, Unitas/Perspectief in Harderwijk organiseert het toernooi voor de leeftijdscategorie U15.

Ontwikkeling centraal
De RTC-toernooien in het voorjaar staan in het teken van het verder ontwikkelen van de selecties. “De trainers/coaches leren hun selecties tijdens deze toernooien beter kennen en halen daar ontwikkelpunten uit door wedstrijden te spelen. Er worden geen standen opgemaakt en geen winnaars uitgeroepen, omdat de ontwikkeling van de spelers en speelsters centraal staat. In dat kader krijgt ook iedereen evenveel speeltijd”, aldus Ruben Boode. “We hopen op twee locaties heel veel met plezier spelende kinderen te zien die willen leren.”

De toernooien zijn een opmaat naar de pre-challenges in het najaar en de Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam in december, waar door de bondscoaches van Nederland U17 en Nederland U19 de selecties samengesteld worden.

De programma’s van RTC U15 en RTC U17/U19 en de reglementen vind je via de betreffende links.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Een zonovergoten korfbalweekend, zonder al te grote verrassingen. In de Ereklasse A is de strijd om de kruisfinales nog niet beslist, in de Ereklasse B verzekerde PKC zich al wel van seizoensverlenging. Tussen DVO en KZ blijft het ongemeen spannend, het verschil is op de ranglijst is nog altijd slechts één punt.
Lees meer
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse Round-Up
Opnieuw een mooie korfbalweek in de Dameskorfbal Topklasse. Be Quick en DDW zijn in de Topklasse A de twee kruisfinalisten. In de Topklasse B stevenen Rosolo en Spes/VIOS af op de kruisfinales, maar helemaal zeker zijn ze nog niet: De Korfrakkers kan namelijk nog roet in het eten gooien. De Peelkorf is de eerste ploeg die na dit seizoen afscheid neemt van de Topklasse.
Lees meer
Ereklasse Round-Up
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up
Heerlijk korfbalweer afgelopen weekend, al speelde de wind hier en daar wel een beetje parten. In de Ereklasse A raakte koploper LDODK de ongeslagen status kwijt, in de Ereklasse B werd de reprise van de Korfbal Leaguefinale gespeeld en was PKC ook ditmaal te sterk voor DVO.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League